Laga kasslergryta med philadelphiaost

(null)
Foto: Karin / Bevemyrs blogg

En enkel och festlig vardagsgryta som faller de flesta i smaken!😀

Ingredienser::
500 g kassler, strimlad
3 paprikor, strimlade
1 purjolök, strimlad
3 vitlöksklyftor, hackade 
3 dl chilisås
4 dl créme fraiche
300 g Philadelphiaost
1 tsk paprikapulver (rökt paprikapulver fungerar också)
Smör eller olja att steka i
Salt

Gör så här: Fräs paprika, purjolök och vitlök mjuk.  Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt.  Sjud några minuter. Servera med ris och sallad. 

Mammas gädda i saltlag

(null)

Foto: Karin / Bevemyrs blogg

Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott! Saftig och smakrik!👌🏻

Ingredienser:
1 gädda, ca 1 kg
9 dl vatten
1 dl salt
Dillkronor, ca 10-15 st
Smör

Gör så här; Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen. Låt stå svalt i ca 3-4 timmar. Fyll gäddan med dill och citronpeppar.  Smörj en aluminiumfolie med smör, lägg dit fisken, klicka på smör och slut folien tätt. Sätt in i ugnen och griljera i 125 grader i drygt 1 timme.  Red spadet med mjöl, smaka av med citronsaft och dill. Salta om det behövs. Servera med kokt potatis. 


Krämig limekyckling

(null)
Foto: Karin /Bevemyrs blogg

Den här kycklingrätten är en av makens absoluta favoriter. Jag förstår honom!😍

Ingredienser:
1 kg kycklingfilé i bitar, stekt i smör och kryddad
6 dl créme fraiche
3 lime,  rivet skal av alla och saft av två
3 kycklingbuljongtärningar
6 msk flytande honung


Blanda allt, låt småsjuda en stund och servera med ris och sallad.


RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen