Superläckra raggmunksvåfflor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Att fira vårfrudagen med våfflor är en trevlig tradition. Vill du prova någonting annorlnda ska du testa de här superläckra raggmunksvåfflorna. En riktig fullträff. Krispiga, frasiga och fantastisk goda!! Toppade med knaperstekt bacon och lingonsylt är det en ny lunchfavorit.
 
Så gott folk, tycker ni om traditionell raggmunk så kommer ni antagligen att älska de här. Det gör jag! ;)
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
4 dl lättmjölk
2 ägg
5-6 potatisar
2 msk flytande margarin
 
Gör så här: Blanda mjöl, bakpulver, salt, mjölk och ägg. Riv potatisen fin ner i smeten. Smörj våffeljärnet och grädda raggmunksvåfflorna. Servera med knaperstekt bacon och lingonsylt.
 
Bevemyrs på facebook

Världens godaste kladdkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Det här är antagligen världens godaste kladdkaka.
 
Det är kakan som jag gång på gång väljer att baka när jag vill bjuda på något beprövat och stensäkert gott! En chokladseg kladdkaka med toscafyllning. Mumma för själen!
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:

100 gr smält smör
2 ägg
0,5 dl sirap
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Toscasmet:
100 gr smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 gr flagad eller hackad sötmandel
 

Gör så här: Smörj och bröa en hög bakform med löstagbar botten på ca 22 cm i diameter. Rör ihop socker, sirap, ägg och det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och sikta sedan ned det i äggblandningen. Rör om försiktigt. Grädda i 150 graders ugn ca 10 minuter, slå på toscasmeten (toscasmeten lägger sig på kakans botten) och grädda ytterligare 40-60 minuter (du får känna med en provsticka så att den känns lagom kladdig). Servera med vispad grädde och bär.
 
Toscasmet:
Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud en minut.
 
 
Bevemyrs på facebook
 

Gokakan

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Helger kan emellanåt uppbåda till bakkonst av det mer smarriga slaget ;)
 
Det här ett gott exempel på riktigt sötläckra långpannekakor. Inget man kanske äter till vardags men definitivt något att unna sig när det känns lite festligare.
 
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
 
Fudgetopping:
 
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g blockchoklad, mörk
100 g smör
 
 
Gör så här: Smält smöret, dra kastrullen från plattan och rör i socker ägg och de torra ingredienserna.  Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20x35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på ett smörpapper. Gör toppingen genom att blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Koka i ca 10-15 minuter under omrörning (smeten ska bli ca 120 grader). Tag kastrullen från plattan och klicka ner smöret under omrörning. Skär i små rutor och servera.
 

Godaste romsåsen

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 

Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn.
 
En kall sås som är riktigt, riktigt god. Fylld med räkor, ägg och rom. Smaksatt med ketchup, purjolök, rödlök, kryddor och senap. Såsen mår gott av att göras en bra stund innan den ska ätas - smidigt att bara plocka fram den ur kylen när det är dags att servera.
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
2 dl crème fraiche
1 ½ msk majonnäs
5 cm purjolök, finhackad
1 msk rödlök, finhackad
1 msk ketchup
½ msk senap (typ Johnnys)
1 ½ msk finkornig röd rom
3 hårdkokta ägg
1 burk räkor i lag (360 g)
 
Smaka av med:
Svartpeppar
Salt
 
Gör så här: Blanda allt, smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Servera tillsammans med lax, ris/potatis, sallad.
 
 
 
 
Bevemyrs på facebook

Redan 1 år!

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Här om dagen fyllde Syrsan hela 1 år. Tjohooo och hurra på en och samma gång! Firade gjorde vi förstås. En massa gäster bjöds på bästa tårtan. Födelsedagsbarnet själv åt fruktsallad.;)
 
 
 
Ingredienser botten:

175 g sötmandel
4 äggvitor
2 dl socker

Fyllning:

1 burk mandarinklyftor

Garnering:

3 dl grädde
riven mörk choklad
 
Gör så här: Mal mandeln, vispa äggvitorna hårt och blanda sedan ner sockret, lite i taget. Rör försiktigt i den malda mandeln. Smörj en form, gärna med löstagbar kant och bred försiktigt ut smeten i den. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Lägg på mandarinklyftor och garnera med grädde, riven choklad och rivet apelsinskal.
 
Tips: Botten går jättebra att frysa för att sedan garneras innan den skall serveras.
 

 
Te, kaffe, juice och mackor fanns med som tilltugg. Ingentiing går upp mot hembakat bröd men till att baka fanns ingen tid i världen. Köpebröd dukades upp, rostbröd, vetepärlan och sådana där baguetter som gräddas färdigt hemma i ugnen, gott och väl.
 
 
 
 
Mormor hade stickat en prinsesstårta till födelsedagsbarnet....
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen