Baka saftiga bullar med kesella och bregott


Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Kanelbullens dag är alltid lika angenämt att fira. ;) I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott. Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar.
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Ca 16 dl vetemjöl
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
½ msk stött kardemumma
150 g smör
150 g kesella
5 dl mjölk
1 ägg
 
Fyllning:
Bregott
Socker
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.

Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.

Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.

Saftig äppelkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Höstens godaste äppelkaka. Om jag räknar rätt så har jag bakat sju stycken den senaste månaden. Nu har jag inte proppat i mig alla själv även om det har varit frestande. ;)
 
Senast idag var jag fikaansvarig på jobbet och en psykolog och kollega kommenterade bakverket med "Du Karin, det där var en fantastiskt god kaka!". Flera visade sig vara nöjda och receptet delades ut både till höger och vänster.
 
Kakan är verkligen superenkel och jag tror att det är smått omöjligt att misslyckas. Den blir alltid lika god.
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser äppelkaka

2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smält smör, svalt
1 äpple, skalat och skuret i klyftor

Gör så här: Rör samman ägg, socker, vetemjöl och smör med en slev i en bunke. Häll smeten i en smord och bröad form (gärna med löstagbar kant). Stick ner äppelklyftor. Grädda i 180 grader i ca 45 minuter. Servera kall med vispad grädde.
 
Bevemyrs på facebook
 

Paneng Gai

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Så här mitt i högsäsongen för lunchlådor vill jag passa på att tipsa om en supergod asiatisk maträtt. Paneng Gai. Massor av smak och hur enkel som helst att fräsa ihop.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
4 kycklingfileér
1 purjolök
olja att steka i
2 msk röd currypasta
2 msk asiatisk fisksås
1 burk kokosmjölk (ca 400 ml)
2 msk socker
citron, skal och saft, ekologisk
salt
 
gör så här: Skär kycklingen i cm-tjocka skivor. Stek i olja. Skiva purjolöken tunt och fräs tillsammans med kycklingen. Blanda i currypasta och fräs ytterligare några minuter. Rör i fisksås och kokosmjölk. Smaka av med citron, socker och salt. Servera med ris och sallad.

Valtårta

Foto: Karin /bevemyrs blogg
 
Min pappa var en arbetarklassens kämpe. Politik låg honom varmt om hjärtat. Många var kvällarna då han debatterade och slogs för den lilla människan och rätten till yttrandefrihet.
 
Dagen till ära finns pappa extra nära när vi vandrar iväg till vallokalen och lägger våra röster där hjärtat finns. Väl hemma firar vi demokrati och rösträtt med favorittårta. ;)
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
120 gr smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/2 dl socker
6 äggulor
2 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Botten marängdel:

6 äggvitor
3 dl socker
mandelspån

Fyllning:
Grädde
1-2 burkar konserverade mandariner (du kan förstås använda andra frukter och bär också)

Gör så här: Börja med att röra margarin/smör och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt bakpulver. Rör i  äggulorna, en i taget och vispa så att smeten blir porös. Rör i mjölet och till sist mjölken.

Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Vispa äggvitorna till fast skum (du får vispa ganska länge) häll sedan försiktigt i sockret och fortsätt att vispa en stund till, smeten ska bli blank. Bred marängsmeten ovanpå sockerkakssmeten. Strö över mandelspå

Grädda tårtan mitt i ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Låt tårtan kallna helt innan du tar loss den från pappret. Vispa grädden till fyllningen. Dela tårtan på mitten. Flytta försiktigt den ena bottnen till ett fat. Bred på grädden på bottnen och fördela mandarinerna övar. Lägg på den andra bottnen. Förvara tårtan i kylskåp. Tårtan bör ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del och blir inte lika tjusig eftersom grädden i fyllningen gör att marängen i den understa bottnen smälter.

 
 
 
 
 

Thaigryta

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Jag kan riktigt gå och längta efter thaimat. Det finns en hel del verkligt goda recept och det här är ett utav dem. Med röd currypasta, cocosmjölk och mango får du en mustigt god gryta där hetta och sötma krokar arm på ett alldeles utmärkt sätt. ;)
 
 
 I nästa inlägg bjuder jag er på potatissallad smaksatt med saltgurka och kapris.
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
500 g kyckling eller fläskkött, strimlad
2 tsk röd currypasta
1 burk konserverade wookgrönsaker
1 burk kokosmjölk
2 tsk socker
3 msk kinesisk soja
citronsaft
1 burk konserverad mango eller en kartong med frusen mango
salt
smör eller olja att steka i
 
Gör så här: Stek köttet och krydda, Rör i övrika ingredienser och smaka av med citronsaft och salt. Servera med sallad och ris.
 
 
Farfar och farmor har eget fiskevatten. Att få följa med ut och lägga nät är kul.
 

Potatisgratäng gjord på bearnaisesås

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Den här enkla och lite annorlunda potatisgratängen passar extra bra till grillat. Istället för grädde använder du bearnaisesås och resultatet blir över all förväntan. 
 
"Det smakar som på restaurang" påpekade Mats när han åt gratängen första gången. En gratäng som numera blivit en sommarhit och äts med mycket god aptit till både fisk, fågel, nöt och gris.
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Potatis (det behöver inte vara "gammelpotatis" utan fungerar t.ex. fint med den färskpotatis som finns i juli)
4 påsar bearnaisesås (pulvervarianten alltså, hemgjort bearnaisesås skär sig i gratängen)
1 lök fint skuren
1 vitlök (eller mer om du tycker om mycket vitlökssmak), pressad
riven ost
 
Gör så här: Skär potatisen i tunna skivor. Rör ihop bearnaisesåsen efter anvisningarna på förpackningen (jag använder en bråkdel av det fett som anges men det är ju en smaksak). Bred ut lite sås i botten på en ugnsform, lägg på potatisskivor och varva sedan, potatis, lök, pressad vitlök, salt och sås. Avsluta med riven ost. Gratinera i 200 grader tills potatisen känns mjuk. Servera med grillat kött/fisk och sallad.
 
 
 
Att bo en vecka på lantgård rekommenderas både liten som stor.
 
 
 
 
 
 

Baka saftigt bröd med aprikoser, frön och nötter

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Semestern står i zenit och sommaren levererar allt det där underbara som hör till. Sol, bad, öliv, båtfarande och havsdoft. Äter gör man ju förstås emellanåt också. Inte minst frukost. Det här receptet på bröd har jag fått av Linnea. Ett utav de godaste bröd jag någonsin ätit. Fantastiskt saftigt och riktigt gott. Det rekommenseras verkligen, oavsett årstid och väderförhållande.;)
 
I nästa inlägg bjuder jag er på en ovanligt god potatisgratäng som passar extra bra till grillat. Håll utkik! ;)
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser för 2 bröd:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela, torkade aprikoser (1 dl motsvarar ca 100 g)
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
 
Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.  Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
 
Saltstänka ungar på västkustsemetser
 
 

Kardemummabullar - hälsomsamt för själen

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
För någon vecka sedan postade min kompis Veronica ett bullrecept på sociala medier. Hon kommenterade inlägget med: "Det här var nog några av de mest ohälsosamma bullar jag bakat.....men också de godaste! Å då är det väl hälsosamt för själen?". Jag som känt Veronica i hela mitt liv vet att med ett sådant omdöme måste bullarna vara något alldeles utöver det vanliga. Perfekta helt enkelt.
 
I söndags bjöd Hasse och Veronica oss på en biltur i ett störtskönt sommarsverige. En dag proppad med mat, dryck, fika, trevligt umgänge, shopping och Winnerbäckkonsert. Som grädde på moset och lök på laxen hade vi även turen att få smaka de omskrivna kardemummabullarna. Och visst hade Veronica rätt. Godare bullar är nog svårt att uppbåda. En tuff konkurrent till mina tidigare favoritbullar (här).
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
5+ g jäst
5 dl mjölk
200 g smör
2 dl strösocker
1 tsk salt
2 msk grovmald kardemumma
16 1/2 dl vetemjöl
 
Fyllning:
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 1/2 dl farinsocker
 
Kardemummasocker:
1/2 dl strösocker
1/2 tsk grovmald kardemumma
 
Vaniljsockerlag:
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 vaniljstång
 
Gör så här:
Degen: Smula jästen i en bunke. Häll på mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Platta ut degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
 
Fyllningen: Rör samman allt.
 
Vaniljsockerlag: Blanda allt i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Låt svalna
 
Bullarna: Dela degen i två delar. Kavla ut till två stora rektanglar, ca 40x55 cm. Bred på fyllningen (snåla inte). Vik ihop och skär till 3 cm stora remsor. Forma till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk i ca 1 1/2 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med ägg och strö på kardemummasockret. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Pensla på vaniljsockerlag. Låt svalna på galler.
 
 
 
 
 

 
Bevemyrs på facebook
 
 
 
 

Yoghurtglass

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
 
En av sommarens höjdpunkter är att åka ut på landet och plocka jordgubbar. Att hukandes krypa omkring där mellan raderna och fylla hinkarna med mängder av söta, saftiga bär. I år var inget undantag och återigen kunde jag konstatera att självplock av jordgubbar smakar gott för både själen och plånboken.
 
Väl hemma vispade vi ihop en binge yoghurtglass med jordgubbssmak.
 
 
______________________________________________________________________________________________________
 
 Ingredienser:
 
2 ägg
3 msk florsocker
4 dl turkisk yoghurt (eller delikatessyoghurt med jordgubbssmak)
225 g jordgubbar, mosade
 
Garnering:
Tex. sylt, hackad choklad, bär
 
Gör så här: Vispa ägg och socker päsigt. Mosa jordgubbarna och blanda dem med yoghurten. Häll ner i äggsmeten. Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Ställ i frysen minst 4 timmar, rör gärna om några gånger under tiden så blir iskristallerna mindre. Ta ut, garnera och låt glassen stå en stund i rumstemperatur innan du serverar den.
 
 
 
 

Selmakakor

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Enkla och goda småkakor. Perfekt att plocka fram tillsammans med en balja te eller kanna saft såhär i sommartider.
 
Tack Carina för receptet!
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
250 g smör
2 1/2 dl florsocker
1 dl potatismjöl (knappt)
4 dl vetemjöl (drygt)
1 1/2 tsk bakpulver
75 g russin
 
Gör så här: Vispa smör och florsocker poröst. Knåda in övriga ingredienser. Forma till en rulle. Skiva i skivor som du lägger på en plåt. Tryck till varje kaka lite. Grädda i ca 200 grader i 10 minuter. Passa noga mot slutet då de snabbt blir för mörka.
 
 
 

Den godaste flädersaften kryddas med kanel och vanilj

 
Foto: karin / bevemyrs blogg
 
Den godaste flädersaften är den som görs med citron, kanel och vaniljstång.
 
Receptet till den här saften fick jag för ungefär tio år sedan. Som nypåskrivna ägare till ett gammalt sekelskifteshus föreslog mäklaren att vi skulle fira genom att skåla i hemkokt flädersaft. Och aldrig har väl någonting så enkelt smakat så saligt gott som då.
 
Många baljor mäklarsaft har det bliivt sedan dess. I år är inget undantag.;)
 
______________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
1 1/2 liter vatten
2 kilo socker
20 torra helt utslagna blomklasar
2 citroner
80 gr citronsyra
1 vaniljstång
3 bitar kanel
 
Gör så här: Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Lägg de sköljda blomklasarna i en rejäl bunke, strö över citronsyra. Skiva citroner och lägg på dem. Slå den kokheta sockerlagen över och lägg i kryddorna. Låt den stå ett dygn. Därefter ska den förvaras svalt i 4-5 dygn. Sila bort blommor, citroner och kryddor. Frys i lagom förpackningar.
 
 

När vi var borta på kalas för lite sedan kom en urcharmig liten kotte på besök.
 

Gatufest med knytkalas

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Varje år, någon gång i början av sommaren har vi grannar en gemensam gatufest. Folk går man ur huse och plockar med sig all sköns godsaker. Smått och gott, favoriter och repiser, allt i en fantastisk god och salig blandning. I år samlades vi hemma hos Magnus och Linda. Charmigare bostadshus och gårdsatelje får man leta efter. Festen blev precis lika trevlig och god som man bara kunde hoppas på.;)
 
Några av recepten bjuder jag er på.
 
 
Sinikka bjöd på paj med varmrökt lax. purjolök och dill. Gott!
 
Ingredienser:
 
Botten:100 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 sk salt
1 msk vattten
1 ägg
 
Fyllning:
1 msk smör
1 purjolök, hackad
1/2 tsk salt
1 krm peppar
400 g varmrökt lax i bitar
1 dl hackad färsk dill
2 dl riven västerbottenost
 
Äggstanning:
4 ägg
1 dl creme fraiche
3 dl mjölk
1 krm salt
1 krm peppar
(smaka av och krydda mer om det behövs)
 
Gör så här: Blanda allt till pajdegen (äggen sist). Kavla ut till en rundel som är större än springformen. Placera degen i formen och täck väggarna. Ställ i frysen under tiden som du förbereder fyllningen. Fräs purjolök försiktigt i smör, den ska inte ta färg. Salta och peppra. Vispa ihop äggstanningen. Ta ut pajskalet ur frysen och förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader. Sänk temeraturen till 175 grader. Lägg purjolöksfräset i pajskalet tillsammans med lax, dill och västerbottenost. Häll äggstanningen över. Grädda i ca 40 -45 minuter.
 
 
Kristina och Karl-Magnus dukade upp fantastiskt goda karé- och kycklingspett. Till spetten serverade de en sötsyrlig Hoisin- och jordnötssås. När jag så här efteråt tänker tillbaka på spetten och såsen så börjar snålvattnet att rinna. Fantastiskt gott och fulltsändigt rätt i min mun. Att faten blev renskrapade på buffébordet är lätt att förstå.;)
 
Ingredienser till spetten:
500 g benfri fläskkarré i skivor
500 g kycklingfilé
 
Grillmarinad till fläskkarréspetten:
1/2 dl japansk soa
1/2 dl rapsolja
1/2 dl färskpressad limejuice
2 msk råsocker
1 msk finriven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk nymalen svartpeppar
 
Grillmarinad till kycklingfiléspetten:
1 dl chilisås
1/2 dl japansk soja
1 msk färskpressad limejuice
 
Gör så här: Blötlägg spetten. Blanda de olika marinaderna. Skär karré och kyckling i cm-breda strimlor. Lägg köttet i respektive marinad och låt marinera i minst 30 minuter (ju längre tid ju godare). Trä upp köttet på spetten. Grilla i ca 3 minuter på varje sida.
 
Ingredienser till såsen:
1 dl salta jordnötter, hackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 dl Hoisinsås (den hittar du på hyllan för Asiatisk mat)
1/2 dl vitvinsvinäger
 
Gör så här: Blanda allt och servera tillsammans med spetten.
 
 
 
 
Ulla- Britt och Lasse hade med sig en vackert dekorerad smörgåstårta. Superenkel att göra med bara några få ingredienser. Receptet fick jag lite på en höft.
 
Ingredienser:
brödkakor av typ Polarbrödsstuk
mjukost, valfri sort
vispgrädde
kaviar
 
Dekorera med:
sallad, hackad
räkor
partytomater
....och annat du tycker är gott.
 
Gör så här: Bred ut mjukost på det understa lagret bröd. Lägg på en brödkaka. Vispa grädden lätt och blanda med kaviar. Bred ut hälften av röran på brödkaka nummer två och lägg på ytterligare en rundel bröd. Bred ut resten av grädd/kaviarröran. Dekorera. Servera.
 
 
Västerbottenostpaj är alltid gudagott. Tyvärr lyckades jag inte lista ut vem som bjöd på den här godbiten. Inget recept här med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bevemyrs på facebook
 

Rosmarintorsk

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
En oväntat god vardagsrätt. Torsk i ugn strösslad med bl.a  sparris, vitlök och tomater. Smaksatt med apelsin och rosmarin blir det en riktig favoritfisk.
 
 
I nästa inlägg bjuder jag er på knytkalas.;)
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
600 g torskfilé
1 rödlök, skivad
1-2 vitlöksklyftor, hackad
1 aks körsbärstomater (ca 250 g), halverade
1/2 kruka rosmarin, (bladen hackas)
250 g grön sparrris, skivad
1 apelsin
2 msk olivolja
salt
peppar
3 msk smör
 
Gör så här: Tina torsken och lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek den i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Fräs lök, vitlök, rosmarin och sparris i olivolja. Pressa i saften från apelsinen. Klicka i smöret och värm allt så att smöret smälter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i tomaterna. Låt allt bli varmt. Lägg röran uppepå fisken. Servera med potatis och gärna någon god sås.
 

England - London

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Att äta Traditional Cornish Pasty (här) när du är i England känns definitivt helt rätt. ;) Rätten har anor hundratals år tillbaka i tiden
 
Du köper dem på ett "Cornish Bakehouse" och ofta finns det minst ett tiotal olika fyllningar att välja mellan. Får engelskmännen själva rekommendera någon så blir det ofta den traditionella som innehåller potatis och en slags köttröra. Det du får i din hand är en slags supermatig pirog som smakar kalops. Like it or not. ;)

 
 
Cornish bakehouse finns lite överallt, håll utkik efter mathak med den här skylten så hittar du rätt.
 
 
Något som också hör till ett besök i London är att ta sig en titt på Buckingham Palace eller "The Palace" som det kallas i folkmun.
 
 
 
 
 
Fantastiskt pampig byggnad. Den ursprungliga delen byggdes på 1700-talet. Vill du ta dig en titt inuti slottet måste du vara här i augusti eller september. Då reser drottningen på sitt årliga besök till Skottland och dörrarna öppnas för allmänheten.
 
 
Björnskinnsmössorna som användes på 1800-talet sägs ha haft en avskräckande effekt på motståndaren då bäraren såg betydligt större ur än han egentligen var.
 
Långt där nere. Björnskinnsmössorna ute och går i snygga formationer.;)
 
Det är inte bara skinn som pryder vakternas mössor i London, blankpolerade hjälmar med rejäla tofsar är inte så dumt det heller. ;)
 
Sedan gjorde vi ett besök på vaxkabinettet Madame Tussauds också.  Vi köpte biljetter innan vi reste hemifrån (här). Det visade sig vara ett lyckokast då kön in var minst tre timmar lång (enligt de som jobbade där). Med förköpta biljetter tog vi oss in på en kvart. Perfekt.
 
 
Sen kan jag väl inte säga att Madame Tussauds är något jag egentligen rekommenderar. Mängder av människor som trängs för att se dockorna. Visserligen fina och verklighetstrogna avbilder men inte mer än så.
 
Störst behållning hade vi nog av den 4D- föreställning som visades i anslutning till kabinettet. En filmvisning där stolen rör sig, där dofter sprayas ut i filmsalongen och där åskådaren vid lämpliga tillfällen duschas med vattenkaskader. Kul!!
 
 
 
Nåväl, London är underbart men i nästa inlägg ses vi hemma i Sverige igen. Då blir det läckra recept på menyn igen! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

England - London

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Att äta fish and chips när man är i Storbritannien känns som ett måste. Får vinägerstänkta barndomsminnen bestämma så är det världens godaste snabbmat.;)
 
 
Big Ben eller Great Bell of Westminster som den egentligen heter är nog det som sonen längtat mest efter att få se. Under tidiga barndomsår gick det under namnet Big Bang. ;)
 
 
 
London Eye. Så himla coolt. Ett pariserjul i jätteformat. Som besökare får du under 30 minuter åka 135 meter upp i luften och vid fint väder ser du bortåt fyra mil. Vill du slippa de ibland timslånga köerna är det klokt att köpa biljetterna redan innan du åker hemifrån. Vi köpte våra biljetter här.  Klicka, betala, skriv ut.
 
 
Utsikten från London Eye är kort och gott magnifik.

 
Themsens bruna vatten kryllar av båtar. Stora, små, snygga, skabbiga. Everything you wish for. ;) 
 
 
Tower Bridge som byggdes i slutet av 1800-talet är en viktig symbol för England. Vi tog en båttur på Themsen och beskådade den från vattnet. Precis nedanför London Eye går det lätt att hoppa på någon av turbåtarna.
 
 
Det finns en del märkliga byggnader i London också....
Rymdraket.
 
Typ muterad kotte.
 
Trasig pinne.
 
Brödrost.
 
....och en och annan mer oansenlig.;)
 
 
Praktfulla Westminsterpalatset.
 
 
 
Pust och brohäng. Fabian och Karin hjärta London.
 
 
Nästa inlägg spanar vi in skinnmössorna och käkar minnen från den här semestern.
 

Om

Min profilbild

Karin