Churros

(null)

(null)

(null)

(null)
Foto: Karin/Bevemyrs blogg

Churros på Muurikkan och vacker natur är en oslagbar kombination. Förbered Churrossmeten hemma och spritsa den direkt i Muurikkan väl på plats. Serveras ljumna med socker och kanel. Väldigt enkelt och fantastiskt gott. 

125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten 
2 tsk socker
1 tak vaniljsocker
1 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl
3 ägg

1 liter rapsolja
Socker och kanel att vända kakorna i

Gör så här: Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk, vatten, socker och salt. Koka upp, dra från plattan och blanda i mjölet, smeten ska bli riktigt tjock.  Häll över smeten i en bunke och rör (använd elvisp) i ett ägg i taget. Häll över i en sprits. Det fungerar fint att ta med spritsen på utflykt och förvara den ett par timmar innan den ska användas. Häll i ca 1 liter olja i Muurikkan, värm till ca 180 grader, sprits i smeten, jag använder en sax för att klippa av lagom långa bitar, fritera churrosen lagom gyllene, vänd i kanel och socker. Servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen