Lingonkaka
Foto: Karin Bevemyrs blogg
En god liten lingoninspirerad kaka!
Ingredienser:
5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
Lingonsylt
Gör så här:
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite lingonsylt. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg.
Kommentarer
Postat av: Emma
Den här måste jag prova! Känns som att jag skulle kunna tycka om just lingon på en lite söt kaka.
Trackback