Creme Brulée med limehallon



Valborg igår och Veronica hade som vanligt överträffat sig själv, den här gången med en Creme Brulle serverad med limehallon. Mmmm så gott! 

Ingredienser:
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
6 äggulor
3/4 dl socker
råsocker

Hallon
Rivet skal av lime
Socker


Gör så här: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Ge det hela ett uppkok, dra av och låt svalna i 15 minuter. Vispa äggulor och socker lätt. Ta bort vaniljstången och häll gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Fördela smeten i formar och grädda dem i ugnen, 100 grader varmluft, tills de stannat. Det tar 60–75 minuter. I vanlig ugn höjs värmen till 125 grader och formarna ställs i ett vattenbad i en långpanna. Så långt kan man förbereda, dagen innan om man vill. Strö ett tunt lager råsocker över ytan när det är dags för servering. Puddingarna ska ha svalnat helt. Bränn med en gasolbrännare och servera genast.

Blanda hallon med rivet skal av en lime och socker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen