Gorgonzolabiffar




Foto: Karin / bevemyrs blogg

De här gorgonzolabiffarna "is to die for", väldigt väldigt goda. Jag här helt såld och salig när det gäller den smak-kombinationen! Igår stod de åter på menyn, magen åts trind och gommen nöjd!=)


Ingredienser:

400 gr  blandfärs
3/4 dl havregryn
(1 ägg, men det är inte nödvändigt)
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk riven lök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
grillkrydda
en bit gorgonzola
smör till stekning

Gör så här: Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Sväll i tio minuter och tillsätt sedan lök, vitlök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt, forma till en "halv" biff, lägg i en bit gorgonzola och täck med ytterligare en "halv" biff, tryck ihop kanterna, krydda med lite grillkrydda och stek sedan i het panna. Servera med klyftpotatis, potatismos eller något annat gott.

Kommentarer
Postat av: Emmas Kök

Spännande att ha gorgonzola i biffarna, det har jag aldrig provat! Ser väldigt gott ut!

2009-11-08 @ 10:11:34
URL: http://emmaskök.se
Postat av: Pia

Mmmm, vad gott det ser ut!

2009-11-08 @ 13:59:37
Postat av: Mats

Supergoda med potatismos och lingonsylt!!

2009-11-09 @ 16:15:15
Postat av: Cattie

Åker genast upp på Måste-testas-Listan! Kom på ett boktips som skulle kunna passa dig om du gillar recept, NY och chiclit? "Middag med Mr Latte": lagom lättsam läsning: http://www.bokus.com/b/9789127027084.html?pt=search_result&search_term=middag%20med%20mr%20latte

2009-11-09 @ 20:14:21
Postat av: Karin

Tack för tipset, kunde inte låta bli att beställa den!;)

2009-11-10 @ 13:14:35
Postat av: Loffe

Hade maträtten till middag i går kväll (26/1 2010).

Den var jättegod.

2010-01-27 @ 14:51:56
Postat av: Anonym

Kan man ha utan gorgonzola i biffarna?

2011-07-09 @ 19:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen