Gorgonzolabiffar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
De här gorgonzolabiffarna "is to die for", väldigt väldigt goda. Jag här helt såld och salig när det gäller den smak-kombinationen! Igår stod de åter på menyn, magen åts trind och gommen nöjd!=)
Ingredienser:
400 gr blandfärs
3/4 dl havregryn
(1 ägg, men det är inte nödvändigt)
(1 ägg, men det är inte nödvändigt)
1 msk potatismjöl
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk riven lök
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor
grillkrydda
en bit gorgonzola
1-2 vitlöksklyftor
grillkrydda
en bit gorgonzola
smör till stekning
Gör så här: Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Sväll i tio minuter och tillsätt sedan lök, vitlök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt, forma till en "halv" biff, lägg i en bit gorgonzola och täck med ytterligare en "halv" biff, tryck ihop kanterna, krydda med lite grillkrydda och stek sedan i het panna. Servera med klyftpotatis, potatismos eller något annat gott.
Kommentarer
Postat av: Emmas Kök
Spännande att ha gorgonzola i biffarna, det har jag aldrig provat! Ser väldigt gott ut!
Postat av: Pia
Mmmm, vad gott det ser ut!
Postat av: Mats
Supergoda med potatismos och lingonsylt!!
Postat av: Cattie
Åker genast upp på Måste-testas-Listan! Kom på ett boktips som skulle kunna passa dig om du gillar recept, NY och chiclit? "Middag med Mr Latte": lagom lättsam läsning: http://www.bokus.com/b/9789127027084.html?pt=search_result&search_term=middag%20med%20mr%20latte
Postat av: Karin
Tack för tipset, kunde inte låta bli att beställa den!;)
Postat av: Loffe
Hade maträtten till middag i går kväll (26/1 2010).
Den var jättegod.
Postat av: Anonym
Kan man ha utan gorgonzola i biffarna?
Trackback