Sega solrossnittar
Foto: Karin / bevemyrs blogg
I receptbokens inledning till de här kakorna står det "Gör gärna en trippelsats! När man väl har börjat äta dessa vansinnigt goda kakor kan man helt enkelt inte sluta." Jag håller helt och hållet med! Solrorfröna är pricken över i och helt perfekta i det här opretantiösa bak- och kaksammanhanget.
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
4 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl solrosfrö
Gör så här: Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om. Blanda samman de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg. Rulla ut degen på ett mölat bakbord i längder, platta till längderna något och strö på solrosfrön. Grädda i ca 15 minuter, 175 grader, skär sedan diagonala snitt och låt svalna.
Jo, det var bekanta små godingar -de har testats...Jag håller med du: goda, trevliga kakor. Maken är som bekant kinkigare och var väl inte så förtjust i "fågelmaten" ovanpå...;-)
Ser goda ut, är väldigt förtjust i sega kakor! Ska provbaka dessa här!:)
Ska baka segisarna - ska det vara 175 grader tror du?
Yepp, 175 grader!=) Lycka till!
Åh, de här verkar supermums :) Superfina bilder, blir verkligen inspirerad! Vad använder du för kamera?
Solrosfrön är ju faktiskt jättegott (o nyttigt;) sådär i kakor! Testa en glutenfri variant vettja!
Kram!!
Kameran som de allra flesta korten på bloggen är tagna med är en väldigt enkel "Nikon coolpix 5.1", du vet en sådan där liten kamera som rymms i byxfickan:) Sen har jag också en "Nikon D60" som jag har börjat lära känna och fotat en del med.
Tack för det fina berömmet!