Seg mandeltårta


Foto: Karin / bevemyrs blogg
En sanslöst god mandeltårta serveras här på bloggen idag! Perfekt seg och lagom söt! Varsågoda!!!
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
150 g mandel
1 1/2 tsk bakpulver
Garnering:
3 dl vispgrädde
1 burk klementiner
1 dummeldajm
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt. Mal mandeln och blanda ner den tillsammans med bakpulver i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna och lägg sedan på mandariner. Bred på vispad grädde och strö till sist krossad dajm över tårtan.
Kommentarer
Postat av: Lena
kan knappas hålla mig. Ska köpa ingridienserna på väg hem och baka i kväll!!
Postat av: Erika
Jag älskar mandelkakor, tror helt klart att det här är något för mig!=)
Postat av: Veronica
Den är riktigt god! Rekommenderas varmt!
Postat av: Anna mitt i maten
Man blir ju helt otroligt kak-sugen så fort man tittar in här, du har gjort det igen :)
Postat av: Ankiepankies
såg gott ut!
Postat av: Nena
Ahhh vad god tarta, alskar mandel och dajm!!
Maste saga att du tar underbart fina foton:)
Postat av: Stina
Fantastisk tårta! Jag bytte ut mandarinerna mot hallon och mango (från frysdisken). Testade även (från Arlas receptsida) att blanda hårt vispad grädde, ca 2 dl, med 1 dl 34% cremé fraiche samt en gnutta vaniljsocker. Blev jättegott med en härlig "mjuk-glass-lik" konsistens och en lite syrligare gräddsmak.
Trackback