Sötaste sockerkakan



Foto: Karin / bevemyrs blogg
En bakerfaren dam bjöd mig på en sådan här sockerkaka för många år sedan. När man äter den förstår man varför just sockerkakan har blivit på populär på de svenska fikaborden. Just den här kakan är näst intill perfekt i hela sin opretentiösa sockerkakskonstellation. Mjuk, luftig och långt, långt borta från allt vad torrhet är.
I morgon ska vi börja titta på lite läcker mysmat inför helgen.
___________________________________________________________________________________________
Ingredienser sockerkaka:
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Gör så här: Smält smöret och häll i vatten. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i smöret och vattnet. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna något i formen innan du stjälper upp den.
Så fint bilde. å kaken ser ut sååååå god.
Åhhh, vilka vackra bilder!!!
Det ser smarrigt ut. Snygg form!
Åh vad sugen man blir på sockerkaka när man ser dina fina bilder!
Jag har planer på att baka en ambrosiakaka till min sambo som älskar det men jag tycker inte jag har hittat något recept som låter bra, så nu frågar jag dig vad du tror om att byta ut vattnet mot apelsinjuice och sen baka sockerkakan i en låg rund form? Inte så hemma på bakfronten så är lite osäker på att mixtra med såna recept som jag gör med matrecept :) Tack på förhand!
o så söt
"Linda"
Det låter himla gott det där med att byta ut vatten mot apelsinjuice, fast jag vet inte alls hur det blir. Blir sugen på att testa själv:)
Om det inte blir bra så har jag ett ambrosiarecept här på bloggen som det blir goda kakor av:
http://bevemyrs.blogg.se/2009/november/ambrosiakaka.html
/Karin
Jag antar att den ska gräddas i 175 grader.....
Om jag bara hade använt min gravidhjärna lite så hade jag ju kunnat söka här efter ambrosia innan jag skulle strula till det :D Men en ambrosia ska det bli idag iaf! Tack för ditt svar :)
"Marianne"
Oj då, en miss! Jo, sockerkakan ska gräddas i 175 grader, ska genast rätta till det i inlägget. Tack! /Karin
"Linda"
Jag vet precis hur det kan vara!:):)
Lycka till! /Karin
Åhhh vilken underbar sockerkaksform !!! Hur vacker som helst...
***
KRAAAM EVA
:)
Åh vad gott! Länge sedan man gjorde en vanlig sockerkaka :)