Baka dig rakt in i kladdkakans skönt förtappade himmel


Foto: Karin / bevemyrs blogg
Porslin: Kopp - Bavaria "Bareuhey". Fat - Gustafsberg "Senora". Bricka - Farmors 50-årspresent.

Om du vill baka dig rakt in i kladdkakans skönt förtappade himmel, testa den här!!!:)

Kladdkaka med seg chokladkolatopping! Varsågoda!!!

Ingredienser:

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör

Chokladkolatopping:

75 g smält smör
1/2 dl socker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 1/2 dl grädde
200 g mörk choklad

Gör så här: Rör ihop alla ingredienser. Grädda i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant, i ca 40 min i 175 grader. Tag ut kakan och låt den svalna. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker, sirap, kakao och grädde. Koka i några minuter. Blanda ner chokladen i bitar, rör till en tjock smet. Häll chokladröran på kakan. Garnera ev. och låt den svalna.  Servera med grädde och bär.



Kommentarer
Postat av: Yvonne

Herredumilde, så gott det ser ut! Tack för detta recept! :)

2010-02-19 @ 12:26:33
URL: http://yvonneeblogg.blogspot.com
Postat av: Jenny

Åhhh så gott, den vill jag baka!!!

2010-02-19 @ 18:50:13
Postat av: mimmi

Tack, både panpizzan och denna suveräna kaka smakade underbart.!!!!

2010-02-20 @ 09:03:49
Postat av: sara

Den här måste jag bara prova att baka hemma, låter helt otroligt gott! =)

2010-03-15 @ 17:27:51
URL: http://missmantyniemi.blogg.se/
Postat av: Ann-Sofie

Shit vilken härlig blogg du har :)

2010-03-15 @ 18:04:54
URL: http://annsso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen