Ingefära och citrontiger
Foto: Karin / bevemyrs blogg
På bilden: Bricka - Chili, Servettringar - Lalo.
Godaste tigerkakan smaksatt med Marabous Lemon & Gingerchoklad (kika här). Underbart!!!
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
3 medelstora ägg
3 1/4 dl vetemjöl (gärna Finax Monitoba Cream)
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 Marabou chokladkaka, Lemon & Ginger, 150 g
Gör så här: Rör smör och socker poröst, rör sedan ner ett ägg i taget. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Dela smeten i två delar, smaksätt den ena delen med den smälta chokladkakan och den andra delen med vaniljsocker. Varva ljus och mörk smet i en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Prova med en provsticka.
Sicken läcker kaka! Tigerkaka är riktigt gott!
Tigerkaka är jättegott, men det var flera år sen jag åt det. Detta blev en påminnelse, tack för det! :-) Vilken fin form du gjort kakan i, blev lite mer "liv".
Farlig tiger!!!:) Och vilken snygg form!!
Fin blogg :) Tittar in här från gourmetensmatobak. Tycker absolut att du ska testa nuggetsen :)
Mvh/ Annemie
vilken fin form du har bakat kakan i :) en perfekt form att baka i om man ska ha kalas eller bara vill lyxa till vardagsfikat :)
du får ha en fortsatt bra vecka!
Mmmm ser riktig härlig ut:D
Tänkte även passa på att tipsa om tävlingn som pågår på min blogg just nu i sammarbete med mikadesign.se-du kan vinna underbara bakprodukter!
http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html
Låter och ser underbart god ut. Gillar verkligen formen skarpt.
Trevlig smakkombination! och väldigt fin form.
Ha en trevlig helg!
wow...vilken fin blog,mycket fin bild
Vilken häftig form du måste ha använt!
Underbara bilder! Vilken fin blogg du har!
Heeej,
Vilken underbar form du har använt dig av, vart har du köpt den?