Sega chokladrutor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kärt barn har många namn och det passar bra in på den här kakan! Recepten skiljer sig åt en aning också men det gemensamma för alla är att den verkligen är jättegod!! Den här varianten bakas utan bakpulver vilket gör att den blir extra seg och kladdig!
I morgon söndag serverar jag er godaste helgsteken!:)
_____________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
200 g smör
4 ägg
4 dl socker
6-8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
Glasyr:
1 påse kokos (200 g)
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
Gör så här: Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst, rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Blanda ingredienserna till glasyren och värm försiktig i en kastrull så att de smälter i hop. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare ca 5 minuter.
Kommentarer
Postat av: Birgitta
Dom där måste jag bara göra. Ser grymt goda ut. Vart får man tag i denna läckra mugg?
Kram/Birgitta
Postat av: Sandra
Jag ÄLSKAR den där kakan. :D
Postat av: Sussie
Mums vad god den där ser ut!
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba
Mmm....sega kakor är smaskens!!
Gillar dina "cliffhangers" by the way....
Postat av: Hanna - Bakfnatt
Ser verkligen supergott ut!!
Postat av: Anna
Någon liknande åt jag för länge sedan och har sedan dess letat efter receptet, sjukt goda!
Jättefina bilder!;D
Postat av: Veronica
Attans goda! Dock lite "farliga" eftersom det inte går att sluta äta dem ;-) Kram!
Postat av: Jenny, Matlust
De ser jätte goda ut. Vilken fin blogg du har!
Postat av: Charlotta Rydholm
Smakade dem hemma hos syster Carolina och svåger Björn häromveckan. Smaskiga! Har just gjort dem själv hemma och de blev nästan lika fina. Fantastiska bilder på din blogg!
Trackback