Sega citron- och ingefärskakor
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Första advent laddas år efter år Söderköping med ett julmysande som kan få den mest bistre besökaren att småle nöjt. I många år har min mamma stått i ett stånd på Söderköping brunn och sålt barnmössor som hon sytt (kika här på en variant som lillungen och hans bästa kompis älskar:) och annat fint. Bredvid min mamma står alltid Gunnel som säljer de mest förtappat goda hembakade kakorna. I år när jag kom förbi för att njuta lite av julstämnigen fick jag med mig en påse sega citron- och ingefärskakor hem. Bortskämd är man minsann och goda var dom!:)
En läsare har hört av sig och önskat ett recept här på bloggen, det kommer i nästa inlägg!:)
______________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
125 g smör
3 dl socker
1 dl sirap
1 dl grädde
1/2 msk ingefära
3/4 tsk bikarbonat
1 citron, rivet skal och saft
6 1/2 dl vetemjöl
Gör så här: Smält smöret i en kastrull, och blanda sedan i allt (sist citronen), forma till 30-60 kulor (beroende på hur stora du vill ha kakorna). Lägg på en plåt och grädda i 175 grader i 10-12 minuter.
Kommentarer
Postat av: Katja - foodelicious
Gillar idén med att kombinera ingefära och citron! Måste vara gott! :)
Postat av: Erika - Bakglädje
Låter gott med citron och ingefära.
Postat av: Den Rockande Kocken
Ny chans att vinna hos Den Rockande Kocken, missa inte den pågående tävlingen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266
Postat av: Linn
Åh, adventsmarknaden i Söderköping är ju hur mysig som helst! Tyvärr missade jag den i år...
Trackback