Hästar, highland cattle, stonhenge och Cashew and poppy seed cookies



Hästar och Highland cattle i underbart ruggigt brittiskt väder.



Foto: Karin / bevemyrs blogg

På väg upp till Stonehenge vandrade hästar och charmiga highland cattles bitvis fritt bredvid (ibland PÅ) vägen, men att Brittvädret bjöd på det så typiska småregnet gjorde varken dom eller oss ett dugg:)


Väl framme i Stonhenge stod de ju faktiskt där, alla stenar som andas mystik och magi och som visats på tv och i tidningar:)


Foto: Ksrin / bevemyrs blogg

Stonehenge är faktiskt precis sådär imponerande som man kan föreställa sig. Stenarna lades dit någon gång på bronsåldern. Själva kruxet är nog hur de hamnade där, stenarna är mellan fem och sex meter höga och flyttas inte runt hur som helst, särskilt inte när vi tänker på att vi pratar om en tid mellan 2500 f.Kr och 2000 f.Kr.:)

_________________________________________________________________________________________________



En engelsk kaka kan jag inte låta bli att servera er idag heller, "Cashew och vallmokaka" Varsågoda!

_________________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

225 g smör, rumsvarmt
140 g socker
1 äggvita, lätt uppvispad
280 g mjöl
1 tsk kanel
1 nypa salt
115 g cashewnötter, hackade
vallmofrö

Gör så här: Vispa smör och socker pösigt, rör i äggvita och sedan övriga ingredienser (inte vallmofrö). Forma till en avlång rulle som du rullar i vallmofrö och sedan slår in i plastfolie. Låt degen vila i kylskåpet någon timme. Skär i cm-tjocka skivor och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 190 grader i ca 12 minuter.


________________________________________________________________________________________________




Nästa inlägg blir det sista från Cornwall!

Kommentarer
Postat av: Vicky

Fina kor och hästar! De ser lite roliga ut...

2011-08-18 @ 21:03:04
Postat av: Klara

Vilka fina djur! Och smarriga kakor!

2011-08-18 @ 21:22:09
URL: http://klarakling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen