Nougatruta och fotoutställning vid väderkvarnen


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Den gröna snyggtermosen och gorutorna fick följa med på fotoutställningen i lördags:)

I helgens skymningstimmar har det folkvandrats på gator och torg här i småstaden. Allsköns kultur har varit hedersgäst i utställningshallar, på caféer och i ateljéer. Hedrande nog fanns några av mina bilder med på en fotoutställning uppe vid väderkvarnen och själv var jag där för att tillsammans med några begåvade fotografer pratade med besökare.

Både nougatrutorna och kultur i skymning kan rekommenderas!
_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser nougatrutor:

150 g smör
6 dl havregryn
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2-3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
250 g nougat

Gör så här: Smält smöret i en kastrull och rör sedan ihop alla ingredienser (inte nougaten) i en skål. Smöra en liten långpanna eller klä den med bakplåtspapper, tryck ut smeten i formen. Grädda i ca 200 grader i ca 10 minuter. Hyvla på nougaten när du precis tagit ut kakan ur ugnen, låt den smälta och jämna sedan till den med en kniv.





Innomhus var det emellanåt rejäl trängsel.....


.....runt knuten var det däremot lungt, stilla och läge för fika:)



Foto: Karin / Björn / bevemyrs blogg





Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så mumsigt :-)

2011-05-23 @ 07:08:36
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Mårtenssons kök

Härligt med en lugn fikaplats och så spännande att få ställa ut sina bilder. Kakorna såg inte helt fel ut dom heller:)

2011-05-23 @ 20:16:40
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Mia

Kakor med nougat kan inte smaka fel!:-)

2011-05-23 @ 21:48:20
Postat av: Sana

Härligt!!

gillar din idea' att ha egen fina bild för dekorera ;) riktigt stiligt !!

2011-05-24 @ 00:32:37
URL: http://sana-madebylove.blogspot.com
Postat av: Marie c

Du tar otroligt vackra och inspirerande bilder. Och alla dessa goda recept utan en massa konstigheter i.

2011-05-26 @ 20:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen