Makalös Mangokyckling


Foto: Karin / bevemyrs blogg

De mest uppskattade recepten är oftast de som är väl beprövade och som någon rekommenderat. Ni vet de där som går från mun till mun och som faller mage efter mage i smaken. En nöjd väns mage slår alla välregisserade tv-kockars lovord och stylade uppläggningar med hästlängder.

Efter semestern kom det en ny kollega till oss, otroligt duktig och redan mycket omtyckt av oss andra. Jag bad att få hennes bästa recept. Ett par dagar senare mailade hon över två av sina "bjudrätter". Jag gladdes förstås över att få ta del av recepten, först ut att lagas blev en het mangokyckling och jäklars vad gott!!:) Jag förstår om hennes gäster gått nöjda från middagsborden, det gjorde jag!

_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

5-6 kycklingfileér
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl hönsbuljong
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 - 2 tsk Sambal Oelek
1 stor purjolök
1 stor paprika
3 dl creme fraiche
3 msk Mango Chuteney
1-2 mangofrukter i bitar eller en kartong (250 g) frusen mango i bitar

Gör så här: Skär kycklingen i bitar, stek i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten, buljong, soya och Sambal Oelek. Koka under lock i ca 15 minuter. Skölj och grovstrimla purjon, hacka paprikan och rör ner i grytan. Tillsätt creme fraiche och chutney. Koka i 5 minuter. Rör ner mangon och servera tillsammans med ris och sallad.


Kommentarer
Postat av: milla

Den här rätten är så god har gjort den många gånger.

2011-10-09 @ 14:49:14
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Carina

Ja det var riktigt riktigt gött!

2011-12-07 @ 13:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen