Lördagslunch [kyckling- och glasnudelsoppa]


Foto: Karin / bevemyrs blogg

En fyllig, mustig, het, värmande lördagslunch. Servera gärna med ett gott bröd och en smakrik ost:)


______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

1.5 Liter vatten
hönsbuljongtärning, 2 st
ingefära, färsk, ca 5 cm, riven
citrongräs, 2 st, krossat och skuret i småbitar
1 röd chillifrukt, urkärnad och hackad
4 kycklingfileer, skuren i mindre bitar
glasnudlar eller vanliga, använd så mycket du själv tycker är lagom
1 st squash skuren i småbitar
salt
peppar
smör att steka kycklingen i


Gör så här: Stek kycklingen i lite smör, krydda. Häll vatten i en kastrull, smula ner buljong. Blanda i ingefära, citrongräs och chili. Koka i ca en kvart. Rör i övriga ingredienser. Koka så lång tid det tar för nudlarna att bli klara. Servera gärna med ett gott bröd och lite ost.

Kommentarer
Postat av: milla

Vilken härlig soppa, receptet sparar jag direkt.

2012-04-28 @ 21:14:06
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen