Vackstanäskakor


Foto: Karin / bevemyrs blogg


Lillungens farmor bakar kakor som en infödd bagare. Här de goda mandelkakorna från Vackstanäs lanthushållsskola:)


______________________________________________________________________________________________


Ingredienser:

300 g smör eller margarin (rumsvarmt)
4 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
100 g sötmandel
8 st bittermandlar
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr (har du på om du vill men det är inte nödvändigt):

3 dl florsocker
2-3 msk tunn hallonsylt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader, placera mazarinformar på en plåt eller klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder och häll sedan i mjölken. Mal mandeln och blanda den med mjöl och bakpulver rör sedan ner allt i äggsmeten. Klicka ner i mazarinformarna eller bred ut på bakplåten. Grädda i ca 20 minuter (långpanna) och ca 15 minuter (kakor i form). Blanda florsocker och sylt. När kakorna/kakan är kall brer du på glasyren.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Åh, du tar så underbara bilder. Kan bara sitta och gapa. Så otroligt fin blogg också!

2012-04-16 @ 21:09:47
URL: http://linneaelisabet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen