Saftig sockerkaka med apelsin och saffran

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Mellandagsmys, promenader, varm choklad och spel framför brasan.
 
Sofia tipsade om ett enkelt och gott recept som matchar mys och heta drycker. Favoritsockerkakan smaksatt med saffran och apelsin. Goottt!!
 
_____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser sockerkaka (men du kan förstås välja att baka med din egen favoritvariant som bas):

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
 
2 påsar saffran
1-2 apelsiner, rivet skal


Gör så här: Smält smöret och häll i vatten. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i smöret och vattnet. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna något i formen innan du stjälper upp den.
 
På julafton lämnade posttomten en hel säck med klappar adresserad till "Suede"...;)
 
Innehållet roar gott så här lata lediga dagar...
 
....en hel hop med små luftbalonger i metall.
 
....en docka som gärna släpas runt och kramas på...
 
...en bilbana...
 
 
....och har vi kanske en blivande u-båtskapten i familjen? ;)
 
 
 
 
 
 
Bevemyrs på facebook
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen