Saftig sockerkaka med apelsin och saffran
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Mellandagsmys, promenader, varm choklad och spel framför brasan.
Sofia tipsade om ett enkelt och gott recept som matchar mys och heta drycker. Favoritsockerkakan smaksatt med saffran och apelsin. Goottt!!
_____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser sockerkaka (men du kan förstås välja att baka med din egen favoritvariant som bas):
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanillinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
2 påsar saffran
1-2 apelsiner, rivet skal
Gör så här: Smält smöret och häll i vatten. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i smöret och vattnet. Blanda ihop mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form (1 1/2 liter). Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna något i formen innan du stjälper upp den.
På julafton lämnade posttomten en hel säck med klappar adresserad till "Suede"...
Innehållet roar gott så här lata lediga dagar...
Kommentarer
Trackback