Försommarsaft vid poolkanten
Foto: Karin / bevemyrs blogg
När jag fick det här receptet av lillungens mentor Susanna stod det skrivet i marginalen:
"Igår drack vi ett glas av denna underbara dricka som Hasse gjort. Fantastiskt!!"
Vi tog med oss receptet och for ut till Dunderhov där rabarbern växer skyahög. Skördade, skar och saftade. I hettan vid poolkanten var det dags för provsmak. Susanna hade rätt. Underbart var ordet, riktigt, riktigt sommargott!!
______________________________________________________________________________________________
Rårörd rabarbersaft, ca 5 liter
Ingredienser:
3 kg rabarber (ca 16 st kraftiga)
2 st citroner i skivor
3.2 liter kokande vatten
2,5 kg socker (jag nöjde mig med 2 kg)
1/2 dl vatten, kokhett
2 msk (30 g) citronsyra eller vinsyra (jag använder vinsyra eftersom citronsyra inte är bra för pollenallergiker)
1 krm natriumbensoat
Gör så här: Skölj rabarberstängerna dela dem i småbitar. Varva rabarber och citron i en bunke. Koka upp vattnet och slå det över rabarbern. Låt vila i kylskåp i ca 2 dygn. Sila av rabarber och citron. Rör ner socker, blanda så att den löser sig. Blanda ut citron- eller vinsyra samt natriumbensoat i kokhett vatten. Rör ner det i rabarbersaften. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt. Blanda ut med lite vatten vid servering.
Kommentarer
Postat av: Ida
Vilken skatt av fina bakrecept jag hittade på din sida! Tack.. =)
Trackback