Rabarberkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Det här receptet har jag fått av min svägerska Maria. Hon i sin tur fick det av sin mormor för många år sedan. En genom åren väl prövad och ofta bakad kaka.
 
När vi här om dagen hade tacofest och knytkalas ute på Dunderhov hade Maria bakat ett par av just den här kakan till dessert. Uppskattad blev den förstås och njöt gjorde vi allesammans.
 
Dunderhov har en gigantisk tomt men en tack och lov mindre gigantisk grusgång. Grusgången behövde hur som helst rensas. Så någonstans mellan nacos och kaffet förenades krafterna och ogräset hamnade på komposten.;) Nåväl...nu bjuder jag er på rabarberkaksreceptet. Håll till godo.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
 
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
 
rabarber
lite socker
 
Gör så här; Rör amman ägg, socker, mjöl och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad form, fördela skivad rabarber i formen och strö på lite socker. Grädda i 175 grader i ca 1timme.
 
 
Grusgången behövde rensas, när 14 personer hjälps åt går det undan. Rätt trivsamt också.;)
 
 
Mormor och Syrsan passar på att göra ett besök i hallonlandet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen