Semmelkladdkaka

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Med smak av semla. Världens godaste kladdkaka! ;)
 
 
_______________________________________________________________________________________________________
 
 
Ingredienser:
150 g smör, smält
100 g mandelmassa, riven
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 krm salt
2 ägg
 
grädde till servering
 
Gör så här: Blanda socker, mjöl, kardemumma och salt. Knäck i äggen och blanda ner mandelmassa och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad springform. Grädda ca 20 minuter i 200 grader. Servera med grädde.

Kommentarer
Postat av: Mats

Gooood!

2015-02-06 @ 06:35:00
Postat av: Veronica

Ja, den låter onekligen gooood! : ) Får kanske testa i helgen!

2015-02-06 @ 16:17:48
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

'Mats & Veronica'
Ja en oväntat god kombo. Det gottigaste av en semla liksom!:)

2015-02-06 @ 17:20:03
Postat av: My Nadja Luong

oj låter riktigt smarrigt! måste testa detta recept!

2015-02-06 @ 22:20:47
URL: http://missluong.blogg.se/
Postat av: Carina.

Japp, riktigt god...

2015-02-07 @ 14:21:53
Postat av: Veronica

Kan tänka mig att det är gott att ha i grovhackad mandel också.... Lite crunch! : )

2015-02-08 @ 18:01:05
Postat av: Elisabeth

Fantastiskt att du är tillbaka Karin! Jag har saknat dig, alla fina bilder och goda recept!
Hälsningar Elisabeth
Ps. börjar längta till Sörping igen, har tillbringat de senaste 15 somrarna där, var där igår och kollade läget, solen sken, en fin försmak på våren som snart är här, underbart!

2015-02-09 @ 11:19:13
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Veronica"
Lite crunch skulle nog inte sitta helt fel! Testa och rapportera:)

2015-02-09 @ 21:00:40
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Elisabeth"
Tack snälla!!!

Ja Söderköping är en riktig pärla, inte minst i takdropp och vårsol. Härligt att höra att du trivs här!:)

Hälsar Karin

2015-02-09 @ 21:05:53
Postat av: Sussie

Vilken annorlunda kladdkaka. Den måste jag prova:-)

2015-02-10 @ 21:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen