Tekaksbak i ottan

Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Alla hjärtans dag till ära. I morse klev småtjejerna och jag upp i ottan och bakade hjärtformade tekakor. Fabian och Mats kom sedan nertassandes och tillsammans åt vi frukost och njöt med rinnande smör på nybakade härligheter. Underbart. Receptet kommer från tidiningen Hembakat och visade sig vara en fullträff.
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl

 

Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll mjölken i en kastrull, värm till fingervarmt, lös upp jästen i lite av mjölken.  Häll ner havregrynen i resten av mjölken. Låt allt svälla i några minuter. Häll i degbunken tillsammans med resten av ingredienserna. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Kavla ut till en ca 1-2 cm tjock platta. Ta ut bröd med hjälp av en pepparkaksform. Lägg på en plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i ca 8 minuter i 250 grader.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen