Ett franskt Chateau och receptet på slottsfruns kaka

(null)

(null) 
(null)
Foto: Karin / Bevemyrs blogg 

Frankrike är så otroligt vackert, husen inte minst. Att övernatta på ett chateau känns lyxigt  (iallafall var Märta övertygad om att det är ett  riktigt slott)😉.  Nåväl, ett ovanligt angenämt B&B som rekommenderas om någon har vägarna förbi. Inte särskilt dyrt heller (ca 12 00 kr för fem personer med frukost/natt). Se foto för adress. 

Slottskaka. För dig som drömmer om ett franskt chateau men som inte kommer dit. Slottsfrun skickade med oss en läcker kokossockerkaka (till frukost serverades vi också en annan variant med nötter och russin) på vår färd vidare i Frankrike, ni kan också få smaka eller åtminstone få receptet. Håll till godo! 😊

Slottsfruns kaka:
1 naturel yoghurt (pot, 125 g, se foto, den tomma yoghurtburken används sedan till att mäta upp mjöl och socker).
4 pot mjöl
3 pot socker
1/2 pot olja
1 påse bakpulver (skulle gissa på 2 tsk)
3 ägg
Blanda i kokos, nötter, russin, äpple eller vad du tycker om.

Hur man gör och gräddningen vet jag inte, jag tänker att det är som vid en vanlig sockerkaka. Vispa ägg och socker, hälla i resten och grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen