Midsommarkaka

(null)
Foto: Karin / Bevemyrs blogg

Den här kakan började som en misslyckad tosca till ett midsommarfirande, nu är dem en älskad och önskad favorit här hemma.  En otroligt saftig kaka med kolaaktig mandelfyllning.

Årets simborgarmärke är sagolikt vackert med ett regnbågsmönstrat motiv. Igår simmade både Myra och Märta de 200 m som krävs för att man ska få köpa märket. För att fira bragden bestämde vi oss för att baka en kaka. Tjejerna önskade Midsommarkakan och så fick det bli.😀

Ingredienser:

Botten:
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde

Fyllning:
200 g smör
2 dl socker
4 msk vetemjöl
4 msk vispgrädde
100 g mandel, hackad

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader (jag brukar använda varmluft och då 150 grader). Börja med botten. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker stund, börja försiktigt och öka sedan på. Rör i övriga ingredienser. Häll i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Under tiden kakan är i ugnen gör du fyllningen. Smält smöret och rör i övriga ingredienser, låt småkoka under omrörning tills smeten tjocknat.När  botten är gräddad i 20 minuter klickar du ut smeten uppepå och gräddar i ytterligare 30 minuter. Smeten sjunker delvis ner i kakan och det är precis som det skall vara. Ställ gärna i kylskåp en stund före servering.



(null)


(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen