Hemrullade glassrån

(null)
 
Minst någon gång per år gör vi egna glassrån, gärna när vi har någonting att fira. Den här gången hade två av oss i familjen namnsdag och vad passade bättre än en glassfest.😄 Har du turen att ha ett rånjärn så rulla några strutar, den här smeten ger perfekt knapriga, spröda och smörgoda rån. 
 
Ingredienser:
Glassrån:
2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
2 msk vatten
2 msk smör att smörja järnet med
 
Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt övrig ingredienser, smörj rånjärnet med lite smör och klicka ut smeten, grädda och rulla till en strut. Fyll med glass och kolasås/chokladsås.
 
Kolasås:
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
 
Gör så här: Blanda alla ingredienser och låt småsjuda till lagom koncistens.
 
Chokladsås:
25 g smör
3 msk kakao
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl grädde
 
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, blanda i kakaon och sedan övriga ingredienser. Låt småsjuda i 10-15 minuter. Servera med glass, frukt, grädde och annat gott.
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Christina

Vad fina rånen ser ut! Jag hade gärna gjort dem men är inne på en växtbaserad bana i livet numera. Ha en fin dag!

2019-08-16 @ 10:28:35
URL: http://ecochic.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen