Fransk chokladkaka

(null)


Det här är en väldigt god variant av en fransk kladdkaka. Här används sällan kakao i smeten utan ofta istället en chokladkaka som smälts. Resultatet blir en väldigt fyllig och smakrik kaka som smälter i munnen. 😊

Ingredienser
200 g mörk blockchoklad
100 g smör
2 dl socker
4 ägg

Gör så här: smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från plattan och blanda i socker och ägg. Häll i en smord och bröad springform (eller i en gjutjärnspanna som på fotot), grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Servera med bär och grädde.


Så här års finns det hur mycket frukt och bär som helst att köpa här i Frankrike, det är bara att njuta så mycket det går.
(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen