Sirapskakor med choklad
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag gillar verkligen småkakor, dessutom är jag en teälskare (trots kaffekoppen på dagens bild) av stora mått, tar mig gärna en kopp i tid och otid. Det känns inte alltid motiverat att så där till vardags (med tanke på hälsans och figurens väl och ve=) stoppa i sig en nougatkaka, kung Oscars tårta, en engelsk tigerkaka eller dylikt som tilltugg. Däremot känns det inte helt förtappat att njutningsfullt knapra i sig kanelrullar, en stjärna, en hallongrotta, en seg solrossnitt eller kanske en lingonkaka. Vet ju förstås att det inte är någon hälsokost men jäklar så mycket guldkant på tillvaron. Förstår att tanterna förr i tiden sprang på kaffefrep var och varannan dag. Mitt motto för dagen får bli: Go småkaka Go!!!:)
För en tid sedan fick jag ett tips av en av er läsare att blanda i hackad choklad i sirapskaksdegen för att få en försvenskad och förenklad variant av chocolate chip cookies. Sagt och gjort, jättttegott!!!
hackad choklad efter tycke och smak (jag använde både vit och mörk och snålade definitivt inte:)
Kul! Visst var det gott! :)
Att blanda choklad i smeten låter som en jättebra idé, kanske kan man försöka med lite hackade nötter också!!?:)
Ah, det har jag inte testat. Låter toppengott!
Det där låter spännande!! Originalet är ju sjukt gott och choklad försämrar ju inte förväntningarna direkt!!
Som vanligt fantastiska bilder!!
Kramar!!
Jag har säkert frågat detta förut, så förlåt mitt minne, men vad använder du för kamera? =)
"Yvonne"
Ja, jättegott! Tusen tack för tipset!!:)
"Malin"
Jag har själv funderat lite i dom banorna, både att ha i nötter men även torkad frukt tror jag kan vara gott!
"Jerker"
Gott som sjutton! Tror att du skulle gilla dom skarpt!!;)
Kram!!
Jag använder en Nikon D60, en kamera som jag verkligen är jättenöjd med!!!:)
Okej, tack för svaret. :)