Nötkaka
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Det här är en JÄÄÄÄÄÄTTEGOD kaka, saftig och sådär perfekt kletig! Livsfarlig för den som vill äta lite lagom mycket fikabröd. Det går inte att låta bli den helt enkelt!!
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
100 gr smält smör
80-100 gr nötkärnor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt, rör i mjölken och malda nötkärnor. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll till sist i det smälta smöret. Rör försiktigt. Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
Kommentarer
Postat av: Emma
Fantastiskt god kaka!! Rekommenderas!!!
Postat av: Sven-Erik och Barbro
Håller med föregående talare. Smakar som mjuka nötkakor.
Postat av: Jerka
Sätter världen i gungning! En otroligt god kaka som verkligen anstränger samvetet till sitt yttersta i den eviga frågan- Ska jag ta en bit till??
Kramar!!
Postat av: Karin
Haha!!! Huvudet på spiken! Den här kakan går inte att sluta äta helt enkelt. Tror faktiskt att du har rätt i att det har något att göra med oljan som kommer ur de malda nötterna.
Kram!!
Trackback