Laga kasslergryta med philadelphiaost
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
En enkel och festlig vardagsgryta som faller de flesta i smaken!đ
Ingredienser::
500 g kassler, strimlad
3 paprikor, strimlade
1 purjolök, strimlad
3 vitlöksklyftor, hackade
3 dl chilisÄs
4 dl créme fraiche
300 g Philadelphiaost
1 tsk paprikapulver (rökt paprikapulver fungerar ocksÄ)
Smör eller olja att steka i
Salt
Gör sÄ hÀr: FrÀs paprika, purjolök och vitlök mjuk. Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt. Sjud nÄgra minuter. Servera med ris och sallad.
Mammas gÀdda i saltlag
Foto: Karin / Bevemyrs blogg
Jag Ă€r ingen fantast av gĂ€dda men det hĂ€r receptet pĂ„ gĂ€dda i ugn Ă€r verkligen supergott! Saftig och smakrik!đđ»
1 gÀdda, ca 1 kg
9 dl vatten
1 dl salt
Dillkronor, ca 10-15 st
Smör
Gör sÄ hÀr; Blanda vatten och salt, lÀgg gÀddan i en form och hÀll över salt- och vattenblandningen. LÄt stÄ svalt i ca 3-4 timmar. Fyll gÀddan med dill och citronpeppar. Smörj en aluminiumfolie med smör, lÀgg dit fisken, klicka pÄ smör och
slut folien tÀtt. SÀtt in i ugnen och griljera i 125 grader i drygt 1 timme. Red spadet med mjöl, smaka av med citronsaft och dill. Salta om det behövs. Servera med kokt potatis.
KrÀmig limekyckling
Foto: Karin /Bevemyrs blogg
Den hĂ€r kycklingrĂ€tten Ă€r en av makens absoluta favoriter. Jag förstĂ„r honom!đ
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé i bitar, stekt i smör och kryddad
6 dl créme fraiche
3 lime, rivet skal av alla och saft av tvÄ
3 kycklingbuljongtÀrningar
6 msk flytande honung
Blanda allt, lÄt smÄsjuda en stund och servera med ris och sallad.