Baka saftiga bullar med kesella och bregott


Foto: Karin / bevemyrs blogg
 
Kanelbullens dag är alltid lika angenämt att fira. ;) I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott. Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar.
 
 
____________________________________________________________________________________________________
 
Ingredienser:
 
Ca 16 dl vetemjöl
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
½ msk stött kardemumma
150 g smör
150 g kesella
5 dl mjölk
1 ägg
 
Fyllning:
Bregott
Socker
 
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.

Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.

Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.

RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen