Thaigryta med röd curry
![](https://cdn1.cdnme.se/1067987/9-3/thaigryta_58dff01f2a6b22a4bbf31335.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Hela familjen älskar thaimat och det här receptet är en stor favorit. Liten som stor glufsar med god aptit. ![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
![;)](http://s1.wp.com/wp-includes/images/smilies/icon_wink.gif?m=1129645325g)
Då detta är min egen receptbok gör jag en anteckning för min egen skull. Bästa receptet! Enkel och supergod!
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
800-1000 g kycklingfile, strimlad
olja att steka i
3 vitlöksklyftor, pressade
färsk ingefära, en tumme, riven
2 msk röd cyrrypasta
2 tsk soja
2 lime, skal och saft
1 msk rörskocker
2 msk fytande kycklingfond
1 msk asiatisk fisksås
5 dl kokosmjölk
Gör så här: Stek kycklingen i lite olja, krydda med salt och peppar. Blanda i vitlök och lime och fräs ytterligare en liten stund. Rör i övriga ingredienser och låt alla sjuda några minuter. Servera med jasminris, tomat och sallad.