Sega havrerutor



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Ni som hängt med på bloggen ett tag nu har nog förstått att jag är en riktig sucker för sega kakor.=) Här kommer receptet på en av Veronicas väl beprövade favoriter. Superenkel och opretantiös i sin smak!

Ingredienser:
7 1/2 dl havregryn
2 dl socker
200 gr smält smör
3 msk sirap
2 msk grädde

Gör så här:
Blanda allt och bred ut på en bakplåtklädd plåt ( i storlek som en halv långpanna  ungefär) och grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Skär i bitar när den svalnat något:

Persikopaj



Foto: Karin / bevemyrs blogg

För ett par år sedan planterades två persikoträd i ett soligt och skyddat söderläge på tomten. Nu är skördetider och persikorna är många, mogna och fantastiskt goda.

Persikopaj är gott, särskilt om man gör den med okonserverade prsikor. Det här receptet har en botten baserad på grahamsmjöl och en krämig len fyllning av ägg, philadelphiaost och persikor. God är den!!! Servera den gärna tillsammans med grädde eller glass.


Pajdeg:
125 g rumstempererat smör
2 dl råsocker
2 st ägg
3 msk kallt vatten
4 dl grahamsmjöl


Fyllning:
600 g färskost av philadelphiatyp
2 dl strösocker
2 ägg
1 citron
4 färska persikor

Gör så här:

Vispa smör och socker i 5 minuter i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda i vattnet och mjölet och knåda ihop degen utan att överarbeta den. Du kan också blanda alla ingredienser i matberedare. Låt degen vila i plastfolie cirka 1 timme i kylen. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och klä botten och kanter på en rund springform (cirka 20 cm i diameter). Grädda pajbottnen i 20–25 minuter på mittersta falsen i ugnen. Rör under tiden samman ost och socker till fyllningen i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda väl till en jämn smet. Tvätta citronen noga och riv ner det gula på skalet i bunken. Häll ostsmeten i den gräddade pajformen. Skiva tunna klyftor av persikorna och lägg dem i ett solfjädersmönster ovanpå ostsmeten. Ställ in formen i ugnen igen och grädda pajen i 60 minuter. Den ska ha "stelnat" innan du tar ut den.






Det är ovanligt mycket frukt på persikoträden i år. Kan rekommendera alla som har en plats över på tomten att plantera ett träd.


Idag plockade jag en hel skål med helt underbart söta och saftiga persikor.


Härlig känsla att hålla i en hel skål egenodlade solmogna persikor!! T-shirten jag har på mig sprang jag förbi på H&M, kunde bara inte låta bli att stanna upp och köpa med den hem!! Ironiserande och helt i min smak!!! "I love Sue Ellen",149:-

Mandelkaka med Schweizernöt




                                                                       Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det finns många goda kakor på min blogg, det här är en av mina favoriter! Så jäkla god!!! En perfekt blandnig av den segsötkladdiga mandelbottnen och den chokladnötgoda glasyren! Lätt att göra är den också, godast efter en dag eller två!

Ingredienser:

2 ägg
2 3/4 dl socker
1 1/4dl vetemjöl
100g mald mandel
50g smält smör
 
Glasyr:

25g smör
100g Marabou schweizernötchoklad
3msk mjölk

Gör så här: Vispa ägg och socker pösigt, blanda i vetemjöl, mandel och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader. Rör ihop smör, choklad och mjölk i en kastrull, bred röran på den avsvalnade kakan.

Rabarberpaj med segt kokostäcke




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Barbro har funnits med mig i hela mitt liv och är en av de mest jordnära, sympatiska och genomtrevliga människor jag vet!! Jag är verkligen glad och stolt över att hon vill vara lillungens gudmormor! I evigheter har min mamma pratat om hennes paj som bara är sådär underbart god, syrlig rabarber och ett segt täcke av kokos. Med magen fullproppad av gott fikabröd och sagolikt god mat fick jag nu äntligen chansen att prova den när efterätten dukades fram. Mamma visst hade du rätt!!! En väldigt god och lite annorlunda paj!!!

Ingredienser:
4 hg rabarber
1/2 dl socker
2 tsk potatismjöl

Deg:
50 gr smör
2 1/2 dl kokos
1/2-1 dl socker (beroende på hur söt du vill ha den)
2 tsk potatismjöl
1 ägg

Gör så här:
Skär rabarbern i mindre bitar. Blanda socker och potatismjöl och pudra det över rabarbern. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader. När du tar ut den ska den vara lite mjuk. Under tiden rabarbern är i ugnen gör du degen som du seden strör över rabarbern. Grädda i 10 minuter till. Serveras ljummen med grädde eller glass.

Pistagekaka med vit choklad



                                                                        Foto: Karin / bevemyrs blogg


Lillungens gudmormor bjöd på gott fikabröd också, det här receptet kommer ursprungligen från en av hennes kollegor i Östersund. Det är en riktigt lyxig och god kaka, fylld med pistagenötter, rabarber, vit choklad och valnötter! Absolut värt att testa!

Ingredienser:

200 gr smör
200 gr vit choklad
40 gr hackade valnötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker

Garnering:

100 gr hackad choklad
250 gr skivade rabarber
30 gr pistagenötter

Gör så här:
Smält smör och choklad, blanda valnötter, mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt, häll i chokladröran och sedan mjölblandningen. Häll i smeten i en långpanna (23X35 cm) och fördela vit choklad, rabarber och pistagenötter över kakan och grädda i 20-25 minuter i 190 grader.

Laxcheesecake



                                                                       Foto: Karin / bevemyrs blogg

En härlig dag hos lillungens gudmormor=) i hennes hus vid Mälaren. Fantastisk utsikt, underbar mat!! Förätten en GOD laxcheesecake, kanske något för nyårsafton??

120 gr kavring
30 gr smält smör
1 1/2 blad gelantin
150 gr kallrökt lax
250 gr philadelphiaost natuell
50 gr stenbitsrom
dill till garnering

Gör så här: Smula kavring och blanda den med det smälta smöret i en matberedare. Lägg plastfilm i en form (ca 20X10 cm) och tryck ut kavringen i formen. Låt stå minst 30 minuter kallt. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter, mixa lax och ost till en jämn smet, värm laxröran på svag värme i en kastrull under omrörning. Rör ner gelantinet i smeten till det smält, häll tillbaka smeten i matberedaren och mixa en stund till. Bred laxröran över kavringen och låt kakan stå i kylen över natten. Garnera före servering med stenbitsrom och dill eller något annat du tycker är gott (tror jag ska testa med några räkor och en bit citron)!!

Sega havrekakor




                                                                        Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det var någon slags trevlighetsdag uppe vid Göta Kanal idag, blev faktiskt inte riktigt klok på vad det var egentligen!! Göta Kanaldagen kanske???=) I vilket fall som helst var jag ofrivilligt inkallad och stationerad i ett av marknadsstånden, dagen krävde lite matsäck och jag har länge gått och sneglat på Göteborgs bageriets recept på sega havrekakor. Sagt och gjort, jag bakade och smakade och blev helt såld!! Jättegott!!! =)

Stridsbåt 90 hade uppvisning under dagen, tror att tanken var att dom skulle åka fort och bromsa snabbt? Hmmm, vad gör man så för???=) Nåja...fort åkte dom men hur det var med själva bromsningen vet jag inte, det hela slutade med att båten for upp på kanalbanken och jag passade på att plåta lite!=)

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
6 1/2 dl havregryn
145 gr smör eller margarin
1 1/4 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl belgisk mörk choklad
1/2 dl vatten
(2 dl russin, hackade)
(1 1/2 dl hasselnötter, hackade)
Jag hoppade över russin och hasselnötter och tog en massa vit choklad istället, lyckat blev det!

Gör så här: Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsestensen blir ungefär som brödsmulor.  tillsätt sirap, (ev russin) och vatten så att det blir som en deg. Blanda slutligen i chokladen och ev nötter. Rulla försiktigt degen till en rulle, ca 5-7 cm i diameter. Låt rullen vila i kylskåp i minst 30 minuter, skär den sedan i cm tjocka skivor och grädda på plåt i 10-15 minuter. När du sätter in plåten med kakorna i ugnen sänker du tempraturen till 175 grader.




räkrulle


 
                                                                          Foto: Karin / bevemyrs blogg


Alla matsugna bloggläsare...det här är bland det godaste jag har ätit på länge!!! =)

En morgon tillsammans med dagstidningen låg ett maskinskrivet recept i brevlådan. Ingrid, den trevliga damen borta i huset på hörnet hade skrivit ner sitt underbara recept på "Räkrulle" och gett till mig. Tusen Tack!!!  Sååå himla gott!!!!!


_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Botten:
100 gr smör
3 dl vatten
2 dl mjöl
3 ägg

Fyllning:
2 paket crabstick
100 gr räkor
2 dl creme fraiche, vanlig fet är godast
1 dl lättmajonäs
4 msk hackad purjolök
dill
citronpeppar
salt 
svartpeppar


Gör så här: Koka ihop smör, vatten och mjöl till en redning. Tag kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget. Smeten blir riktigt tjock. Häll (bred) smeten i en långpanna (jag brukar använda den stora till ugnen, klädd med bakplåtspapper)  och grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Hacka crabstick och rör ihop dem med räkor, creme fraiche, lättmajonäs och purjolök. Smaka av med kryddorna. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulle. Skäres i lagom stora skivor och serveras kall (gärna 6- 8 timmar efter att den rullats) eller ljummen tillsammans med en sallad. GOOOOTTTT!!!!!



Lövbiffsrullar med mozarella och soltorkad tomat




                                                                         Foto: Karin / bevemyrs blogg

Här om dagen satt Jerker, Ante och jag och åt på varsin torr macka till lunch. I sådana stunder är det lätt att drömma sig bort till lite mer kulinariska måltider=), Ante började prata om någonting som bara var sådär superenkelt och jättegott, nåt som vi andra borde testa. Stekt lövbiff fylld med en blandning av mozarella och soltorkad tomat.

Idag, återigen med en bedrövlig lunch i minnet, Jerker och jag tuggade i oss varsin grovmacka med ynkligt lite mjukost och Ante åt dagen till ära en fettdrypande "Billys pan pizza" (förlåt om jag avslöjar dina matvanor nu Ante=)=), gjorde jag slag i saken och provade lövbiffstipset. Resultatet var strålande och magen njöt av välbehag. Verkligen jättegott!!

Ingredienser:

Lövbiff (4 st stora skivor)
Mozarella (två små paket)
Soltorkad tomat i olja (8-10 st)
Salt
Peppar

Gör så här:
Skär tomaterna i småbitar och mosta ihop dem med osten, salta och peppra. Fyll önskat antal lövbiffar med ostblandningen, rulla ihop och krydda med grillkrydda. Stek dem först med skarven nedåt så att rullen förseglas, stek den sedan runtom. Servera med ris/klyftpotatis/pomme, sås och sallad.

Själv hällde jag på lite grädde när rullarna var färdigstekta, kryddade med lite vitlök, mango-curry, sirap och VOILA!! Mästerligt!!!=)
.

Kladdkaka med vit choklad



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Den här vita chokladkladdkakan är farligt god!!! Smakar lite som en len fudgekaka! Verkligen svår att motstå, särskilt när den fått stå och "sega ihop sig" och är kylskåpskall! Testa den om du är en kladdkaksfantast och vill variera dig lite!

Ingredienser:

150 g smör eller margarin
300 g vit choklad (det går också bra att bland vit och mörk choklad, det gjorde jag till just den på bilden)
4 st ägg
3 msk ljus sirap
0.75 dl Farinsocker
2.25 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
0. 75 dl kokosflingor till att bröa formen

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej! Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig). Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Aromsmör



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Loffe kom och mötte mig en dag "Hörrudu bloggerskan! Här ska du få smaka på något gott!" I händerna höll han en skål med just ihoprört aromsmör. O visst var det så, gott alltså, nästan lite konstigt med tanke på hur enkelt det är att göra! Hursomhelst pricken över i att låta en klick smälta på en nystekt köttbit!

Ingredienser:

Bordsmargarin av något slag, själv använder jag "Lätta"
Ketchup
Peppar och Salt

Gör så här:
Blanda margarin och ketchup, smaksätt med salt och pepper. Spritsa ut på ett bakplåtspapper och låt det stelna i frysen.





Rulltårta med choklad och banan




                                                                               Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det här är en god rulltårtsvariant. Lätt att lyckas med och riktig smaskig! Åt den själv med grädde och björnbär sist! Mums!


Ingredienser:

3 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning

0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 sats Mormors rulltårta

 

 

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, varmluft. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade rulltårtstbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.



 


Lingonkaka


                                                                                 Foto: Karin Bevemyrs blogg

En god liten lingoninspirerad kaka! 

Ingredienser:

5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
Lingonsylt

Gör så här:
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite lingonsylt. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg.

Laxfilé med mögelost, krutonger och rökt lax




Foto: Karin / bevemyrs blogg

Har jobbat min första dag på en sådär sju åtta veckor och kände att det var läge att muntra upp livet med lite extra god mat=). Valet föll på lax. Älskar verkligen lax!!!

När jag pluggade för några år sedan fick jag det här receptet av en kurskamrat. Väldigt enkelt och väldigt gott!! En lite  ovanlig blandning av laxfiléer, rökt lax, mögelost och krutonger. Så pass gott att det något år fick bli huvudrätt på nyårsaftonens meny!

Ingredienser:

Laxfiléer
Rökt lax
Grönmögelost
Krutonger

Gör så här: Placera filéerna i en form, lägg den rökta laxen över. Smula på ost och avsluta med att strö över krutonger. Grädda i ca 200 grader i 20 minuter.

Inlagd gurka




                                                                              Foto: Karin / bevemyrs blogg

I dessa gurktider vill jag passa på att tipsa om ett gurkrecept som är enkelt och gott. Gurkan har jag ätit sedan barnsben och den är verkligen jättegod!!! Passar utmärkt både som pålägg och till olika maträtter. Till leverpastejmackan och älgsteken är den ett måste!=)

Ingredienser:

2 kg gurka
1 gul lök
2 msk gula senapsfrön
2-3 lagerblad
10 dillkronor (kan ersättas med dillfrö och frysta dillstjälkar)

Lag:

3 3/4 del ättikssprit 24 procent
5 1/4 dl vatten
12 dl socker
3/4 dl salt

Gör så här: Skiva gurkan och löken tunt, lägg i dem i en bunke tillsammans med senapsfrön, lagerblad och dillkronor. Koka ihop lagen och häll den över gurkan. Låt det svalna. Häll upp på förvaringsglas, efter någon dag är den god att äta.. Förvaras den kallt håller den sig i flera år.



Baconlax




                                                                        Foto: Karin / bevemyrs blogg

När vi var ute och fiskade sist och mumsade i oss lax i pitabröd (finns i den här kategorin) pratade Ante om en supergod laxrätt som han och Cattie brukade laga. Jag var ju bara tvungen att testa och det var verkligen jättegott. Laxen får en lite "rökt" smak och foliinbakningen gör den väldigt saftig! Gott som sjutton!!!

Ingredienser:
Lax (filébitar eller en hel sida)
2 burkar tomat och basilika cremefraiche
2 paket bacon
3-4 charlottenlökar

Gör så här: Lägg laxen i en folie, klicka över cremefraiche, strö på knaperstekt bacon och hackad lök. Vik ihop folien runt laxen. Grilla tills laxen är genomstekt. Själv har jag bara provat att grilla den men det måste ju gå lika bra att göra den i ugnen!!?

Filmjölkslimpa




                                                                       Foto: Karin / bevemyrs blogg

Veronica tog med en nybakad limpa ut på havet! Väldigt god, jättejättegod faktiskt! Enkel att göra är den också!! För mig som i princip aldrig äter ljust bröd känns den dessutom grov och nyttig att äta!!

Ingredienser:

1 liter fil
1 1/2 dl sirap
1 1/2 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
2 dl havrekross
4 tsk bikarbonat

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, rör ner sirap och fil. Fördela i två väldigt välsmorda formar. Grädda långt ner i ugnen i 60-70 minuter i 175 grader (vanlig ugn). Låt kallna inlindade i bakdukar. Limpan går jättebra att frysa, även skivad. Ett tips är att om du tycker om, även röra ner lite solrosförn, linfrön och russin.




Pain au chocolate "Pastry Divine"



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Idag har jag stått med fiskespöt i handen från tidig otta till sen kväll (njae, nästan ivarjefall=), lovar att jag vartefter ska blogga mer om en fantastiskt god limpa vi delade på!! Måste erkänna att vi inte bara fiskade och åt limpa, åt en massa god mat också och ett och annat fikabröd! Hade dagen till ära bakat Pain au chocolate. En av kommentarerna till dom var nåt i stil med "Det här smakar ju precis som sånt gott fikabröd man köper på konditori!!" Och jag kan bara hålla med, verkligen jättegoda!!

Ps. Jag hade också bakat och tagit med Leilas (tv4:a kocken) lavendel cupcaces och dom var inte ett dugg goda. Omdömet dom fick var "Det här smakar ju tvål!!!" Så sant! Så sant! Allt är verkligen inte gott!! =)
Ingredieneser till Pain au chocolate:

Ingredienser:

1 rulle (250 g) färsk kyld smördeg
100 g nutella
75 g mörk kvalitets choklad 70%
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal
1 st ekologiskt ägg
mandelspån att strö över innan gräddning samt florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering.

 

 

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.  Pudra på florsocker innan servering.


Heta räkor




                                                                       Foto: Karin / bevemyrs blogg


Gulliga Linnea kom cyklandes och stannade till på lite fika! Pratade om en fantastiskt god räkgryta som vi bara var tvungna att prova, sagt och gjort. Linnea hade rätt, supergod! En perfekt kombination av det heta, starka och söta!!! Den kommer jag att laga många gånger!!!


Heta Räkor
4 port

400-500g skalade räkor
1 gul lök
1 purjolök
1 paprika
1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
2 ½ dl mellangrädde
1dl vatten
1 buljongtärning
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
2-3 msk tomatpuré eller chillisås
2-3 msk koncentrerad apelsinjucie

Gör så här:
Hacka lök, strimla purjo och skär paprikan i lagom stora bitar. Fräs i en kastrull på
medelstark värme. Pressa i vitlök. strö över mjöl, rör om. Tillsätt
mellangrädde,vatten, buljongtärning, peppar, cayenne, tommatpuré och
apelsinjuice. Lägg i räkorna, och låt dem bli varma. Servera med ris, bröd och färsk gurka.


Kålpudding



Foto: Karin / bevemyrs blogg

Jag överlevde kvällen igår och det var ASCOOLT!!! Jag har själv hållit i spakarna och flugit en fyrasitsig Piper!! Shit vilken häftig känsla!!!

En god vän sedan snart tjugo år tillbaka i tiden (jisses vad tiden går fort) tillhör de lite mer våghalsiga, dyker (åtminstone mer förr innan Archer III dök upp!=), kör omkring med sin Zuzuki Volusia och flyger så ofta han bara kan! Igår tog han med pappa, Mats och mig på en flygtur, utgångspunkten var Skavsta och målet den svenska skärgården med omnejd. En underbar kväll i luften hade vi! Tusen Tack!!!!


Receptet på kålpuddiingen kommer från början från Uffe (har blivit lite modifierat med åren) och är riktigt riktigt gott! Antingen älskar eller så hatar man kålpudding, jag tillhör dom som really love kålpudding!!!=)

Ingredienser:

400 g nötfärs
ca 700 g kål
1/2 till 1 dl ströbröd
3 dl matlagningsgrädde
smör
sirap
salt
peppar
soja

Gör så här: Rör ner ströbrödet i grädden, salta och peppra (ganska mycket), låt det stå och svälla en stund, fräs färsen, salta och peppra den också. Strimla kålen och fräs den mjuk i smör, salta och häll på lite sirap och soja. Tillsätt ströbrödssmeten i färsen. Lägg hälften av kålen i en ungssäker form. lägg färsröran över och toppa med resten av kålen. Grädda i ca 30 minuter i 200 grader.





Sååå fint i vår svenska skärgård!!!

Hmm...lite överdrivet kanske att kalla lilla Söderköping för stad!!!=)

Snickerskaka





                                                                          Foto: Karin / bevemyrs blgg

Ok. allesammans, om jag störtar i kväll. Här kommer då ett sista blogginlägg!=) Nejdå ingen fara, lite nojjig bara. Lovar att om jag är vid full vigör i morgon ska jag blogga lite detaljer från kvällen!=)

Fick ett litet fikauppdrag och kände mig sugen på att testa någonting nytt. Surfade in bland slevar och kastruller och hittade en förädiskt lockande snickerskaka. Tack för det receptet! God blev den och SÖT, hade jag en kategori som hette "godiskakor" skulle den helt klart plats där! Förstår förresten inte att det blivit så mycket sött här på bloggen på sista tiden??:) Hur som helst, är du gottesugen ska du baka den här!!!

Ingredienser:

1 burk jordnötsmör
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1dl kokos
1 l Kellogs Rice Krispies
230 g choklad till garnering

Gör så här:
Rör ner jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt det smälta ihop under svag värme en stund. Tag kastrullen från plattan och rör ner övriga ingreidinser (utom chokladen). Bred ut i en form, stoleken på formern beror på hur tjocka kakor du vill ha. Låt kakan svalna och bred sedan på smält choklad, garner ev.

RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen