Inlagd gurka


Ingredienser:
2 kg gurka
1 gul lök
2 msk gula senapsfrön
2-3 lagerblad
10 dillkronor (kan ersättas med dillfrö och frysta dillstjälkar)
Lag:
3 3/4 del ättikssprit 24 procent
5 1/4 dl vatten
12 dl socker
3/4 dl salt
Gör så här: Skiva gurkan och löken tunt, lägg i dem i en bunke tillsammans med senapsfrön, lagerblad och dillkronor. Koka ihop lagen och häll den över gurkan. Låt det svalna. Häll upp på förvaringsglas, efter någon dag är den god att äta.. Förvaras den kallt håller den sig i flera år.
Ser både gott ut och verkar enkelt. Jag har ett överflöd av gurka att skörda så det här receptet måste jag absolut prova.
Gurktider??
Trolltider, svamptider,influensatider etcetera känner jag till men gurktider??
Känner mig som en noob i dessa kretsar=)
Men gott är det iallafall!!!!
Kramar!!!!
Jätteenkelt! Mammas recept som sagt och heter egentligen "lätt som en plätt gurka" fast det kändes lite B att skriva ut på bloggen!!=)
Så du är också uppvuxen med Trolltider!!? Den tyckte jag jättemycket om som barn!!! Älskade när dom dansade soldansen eller vad det nu var?!! Tänk att man kommer ihåg sånt!?
O du...det är aldrig för sent att lära vet du!!
Kram!!
Hej
Dumdum fråga? Salnggurka eller Västerås eller kvittar det:)
Ewa
"Ewa"
Absolut ingen dum fråga! Du kan använda vilken gurka som helst! /Karin