Godaste brödet
Foto: Karin/bevemyrs blogg
Det här brödet är en stor favorit här hemma, superenkelt att baka och smakar lite som Ciabatta. Degen knådas/rörs ihop, jäser en gång och hälls sedan ut på bakbordet för att skäras i bitar innan det gräddas. Perfekt att frysa är det också.
Alldeles för länga har jag väntat med att lägga in det i receptsamlingen här på Bevemyrs. Nu är det dags. 😊
Om jag minns rätt kommer receptet från början från boken "Nya Annas mat".
Ingredienser ca 30 bröd (receptet går utmärkt att halvera):
1 paket jäst, 50 g
1 liter vatten, fingervarmt
2 dl mjölk
4 tsk salt
2 msk socker eller honung
25 - 27 dl vetemjöl
Gör så här: Smula degen i en bunke. Rör i vätskan och rör om till jästen löst sig. Häll i övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en LÖS deg. Det är en avvägning med mjölet, degen ska vara lös men är den för rinnig blir bröden platta (vilka iof
är goda de med).😊 Låt jäsa i ca 1 -1,5 timmar. Häll ut degen på ett mjölat bord. Knåda INTE. Jäsbubblorna ska vara kvar. Strö på lite mjöl och skär i lagom stora bitar, bitarna blir ojämna då degen är lös. Lägg på bakplåtsklädda plåtar. Grädda
i 15-17 minuter i ca 240 grader.