Churros
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5ffa0940e087c31a1a6aa24a.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5ffa0943e087c31a44e48a37.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5ffa0945ddf2b341659dfdb9.jpg)
![(null)](https://cdn3.cdnme.se/1067987/9-3/mobiluppladdning_5ffa09482a6b220ec119c766.jpg)
Foto: Karin/Bevemyrs blogg
Churros på Muurikkan och vacker natur är en oslagbar kombination. Förbered Churrossmeten hemma och spritsa den direkt i Muurikkan väl på plats. Serveras ljumna med socker och kanel. Väldigt enkelt och fantastiskt gott.
125 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
2 tsk socker
1 tak vaniljsocker
1 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 liter rapsolja
Socker och kanel att vända kakorna i
Gör så här: Smält smör i en kastrull och blanda i mjölk, vatten, socker och salt. Koka upp, dra från plattan och blanda i mjölet, smeten ska bli riktigt tjock. Häll över smeten i en bunke och rör (använd elvisp) i ett ägg i taget. Häll
över i en sprits. Det fungerar fint att ta med spritsen på utflykt och förvara den ett par timmar innan den ska användas. Häll i ca 1 liter olja i Muurikkan, värm till ca 180 grader, sprits i smeten, jag använder en sax för att klippa av
lagom långa bitar, fritera churrosen lagom gyllene, vänd i kanel och socker. Servera.