Laxcheesecake
Foto: Karin / bevemyrs blogg
En härlig dag hos lillungens gudmormor=) i hennes hus vid Mälaren. Fantastisk utsikt, underbar mat!! Förätten en GOD laxcheesecake, kanske något för nyårsafton??
120 gr kavring
30 gr smält smör
1 1/2 blad gelantin
150 gr kallrökt lax
250 gr philadelphiaost natuell
50 gr stenbitsrom
dill till garnering
Gör så här: Smula kavring och blanda den med det smälta smöret i en matberedare. Lägg plastfilm i en form (ca 20X10 cm) och tryck ut kavringen i formen. Låt stå minst 30 minuter kallt. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter, mixa lax och ost till en jämn smet, värm laxröran på svag värme i en kastrull under omrörning. Rör ner gelantinet i smeten till det smält, häll tillbaka smeten i matberedaren och mixa en stund till. Bred laxröran över kavringen och låt kakan stå i kylen över natten. Garnera före servering med stenbitsrom och dill eller något annat du tycker är gott (tror jag ska testa med några räkor och en bit citron)!!
Kommentarer
Trackback