Laxcheesecake



                                                                       Foto: Karin / bevemyrs blogg

En härlig dag hos lillungens gudmormor=) i hennes hus vid Mälaren. Fantastisk utsikt, underbar mat!! Förätten en GOD laxcheesecake, kanske något för nyårsafton??

120 gr kavring
30 gr smält smör
1 1/2 blad gelantin
150 gr kallrökt lax
250 gr philadelphiaost natuell
50 gr stenbitsrom
dill till garnering

Gör så här: Smula kavring och blanda den med det smälta smöret i en matberedare. Lägg plastfilm i en form (ca 20X10 cm) och tryck ut kavringen i formen. Låt stå minst 30 minuter kallt. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter, mixa lax och ost till en jämn smet, värm laxröran på svag värme i en kastrull under omrörning. Rör ner gelantinet i smeten till det smält, häll tillbaka smeten i matberedaren och mixa en stund till. Bred laxröran över kavringen och låt kakan stå i kylen över natten. Garnera före servering med stenbitsrom och dill eller något annat du tycker är gott (tror jag ska testa med några räkor och en bit citron)!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen