räkrulle


 
                                                                          Foto: Karin / bevemyrs blogg


Alla matsugna bloggläsare...det här är bland det godaste jag har ätit på länge!!! =)

En morgon tillsammans med dagstidningen låg ett maskinskrivet recept i brevlådan. Ingrid, den trevliga damen borta i huset på hörnet hade skrivit ner sitt underbara recept på "Räkrulle" och gett till mig. Tusen Tack!!!  Sååå himla gott!!!!!


_______________________________________________________________________________________________

Ingredienser:

Botten:
100 gr smör
3 dl vatten
2 dl mjöl
3 ägg

Fyllning:
2 paket crabstick
100 gr räkor
2 dl creme fraiche, vanlig fet är godast
1 dl lättmajonäs
4 msk hackad purjolök
dill
citronpeppar
salt 
svartpeppar


Gör så här: Koka ihop smör, vatten och mjöl till en redning. Tag kastrullen åt sidan och vispa i äggen ett i taget. Smeten blir riktigt tjock. Häll (bred) smeten i en långpanna (jag brukar använda den stora till ugnen, klädd med bakplåtspapper)  och grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Hacka crabstick och rör ihop dem med räkor, creme fraiche, lättmajonäs och purjolök. Smaka av med kryddorna. Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulle. Skäres i lagom stora skivor och serveras kall (gärna 6- 8 timmar efter att den rullats) eller ljummen tillsammans med en sallad. GOOOOTTTT!!!!!



Kommentarer
Postat av: Mats

Nu har vi ätit det här för andra gången (eller tredje om man räknar den vi åt på gårdsfesten) och det är verkligen gott!

2009-08-31 @ 20:20:15
Postat av: Carina.

Beröm av alla gäster!

2011-01-09 @ 11:59:04
Postat av: Ann-Sofie

Mycket smarrigt! Vi åt det som fredagsmys, men jag tror det skulle göra sig bra som förrätt.

2011-01-25 @ 19:29:25
Postat av: Magdalena Malm

Det här verkar verkligen kanongott, det blir fredagsmys nästa vecka. Undrar dock hur många rullen räcker till??

2012-02-17 @ 08:36:42
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Magdalena"

Det är lite svårt att svara på, det beror ju lite på hur du vill servera den. Med en lite rejälare sallad blir den ju "drygare", men du kan tänka dig att den blir som en rulltårta i storleken. Fyra inte allt för hungriga kvällsätare räcker den till när jag har serverat den i alla fall (då får man ju en fjärdedel var).



Den är supergod så smaklig måltid på fredag!:)



Hälsar Karin

2012-02-17 @ 18:16:28
Postat av: Magdalena Malm

"Karin"

Kommer nog göra dubbel sats då, ska jag välja att grädda 2 bottnar då eller funkar det på stora långpannan i ugnen och grädda allt på en gång? Hur skulle du göra? Vilken härlig blogg du har, ska prova massor av recepten här. Underbara foton dessutom!

2012-02-21 @ 13:05:57
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Magdalena"

Jag skulle göra två bottnar. Bli inte förskräckt av att smeten blir väldigt tjock, det är så den skall vara, det är bara att "smeta" ut den med en slickepott eller liknande. Den fluffar upp sig och blir riktigt fin när den gräddas sedan.



Tack för berömmet!:)



Hälsar Karin

2012-02-21 @ 21:06:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen