Pistagekaka med vit choklad
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Lillungens gudmormor bjöd på gott fikabröd också, det här receptet kommer ursprungligen från en av hennes kollegor i Östersund. Det är en riktigt lyxig och god kaka, fylld med pistagenötter, rabarber, vit choklad och valnötter! Absolut värt att testa!
Ingredienser:
200 gr smör
200 gr vit choklad
40 gr hackade valnötter
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
Garnering:
100 gr hackad choklad
250 gr skivade rabarber
30 gr pistagenötter
Gör så här:
Smält smör och choklad, blanda valnötter, mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt, häll i chokladröran och sedan mjölblandningen. Häll i smeten i en långpanna (23X35 cm) och fördela vit choklad, rabarber och pistagenötter över kakan och grädda i 20-25 minuter i 190 grader.
Kommentarer
Postat av: kalle
hej det var en jättegod kaka.
Trackback