Kladdkaka med vit choklad
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Den här vita chokladkladdkakan är farligt god!!! Smakar lite som en len fudgekaka! Verkligen svår att motstå, särskilt när den fått stå och "sega ihop sig" och är kylskåpskall! Testa den om du är en kladdkaksfantast och vill variera dig lite!
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
300 g vit choklad (det går också bra att bland vit och mörk choklad, det gjorde jag till just den på bilden)
4 st ägg
3 msk ljus sirap
0.75 dl Farinsocker
2.25 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
0. 75 dl kokosflingor till att bröa formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej! Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig). Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Postat av: Eva
Den här kakan var jättegod, en sådan som är ganska "mycket kaka" och som man njuter av i småbitar./Eva
Trackback