Rulltårta med choklad och banan




                                                                               Foto: Karin / bevemyrs blogg

Det här är en god rulltårtsvariant. Lätt att lyckas med och riktig smaskig! Åt den själv med grädde och björnbär sist! Mums!


Ingredienser:

3 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker
2 msk mjölk 3%
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin, rivet skal
25 g mandelspån
strösocker till rullning

0.75 burk nutella
2 st mogna bananer
1 sats Mormors rulltårta

 

 

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, varmluft. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade rulltårtstbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.



 


Kommentarer
Postat av: Jerka

Du är så fantastiskt duktig!! Jag gillar inte rulltårta,men jag blir faktiskt sugen =)

Kram!!

2009-08-15 @ 20:07:51
Postat av: Karin

Nämen, tycker inte du om rulltårta?? Det som kan vara såå himla gott! Själv är jag väldigt anti "köperulltårtor" dom är oftast väldigt torra och smaklösa!! Däremot hembakade rulltårtor kan ju vara riktigt riktigt smaskigt! Ska bjuda dig någon gång!:)



Kram!!

2009-08-15 @ 21:35:43
Postat av: ed hardy boots



Honestly, your wedding party should only include those you truly want to be in it. You certainly don’t need to have a flower girl or ring bearer to have a complete wedding ceremony.

2010-08-19 @ 07:11:19
URL: http://www.edhardytime.com/
Postat av: Anonym

Karin du är gulig du kramar Nk

2010-11-27 @ 19:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen