Lingonkaka


                                                                                 Foto: Karin Bevemyrs blogg

En god liten lingoninspirerad kaka! 

Ingredienser:

5.5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1.5 dl florsocker
300 g kallt smör
0.5 msk kallt vatten (kan behövas upp till 1 msk)
Lingonsylt

Gör så här:
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop med fingret i mitten av kakorna. Klicka i lite lingonsylt. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kakorna fått lite färg.

Kommentarer
Postat av: Emma

Den här måste jag prova! Känns som att jag skulle kunna tycka om just lingon på en lite söt kaka.

2009-08-14 @ 18:00:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen