Baka saftiga bullar med kesella och bregott
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Kanelbullens dag är alltid lika angenämt att fira. I år tog sonen och jag ett nytt grepp på bullarna och provade att baka med kesella i degen och fylla med bregott. Resultatet blev över all förväntan - otroligt saftiga och goda bullar.
____________________________________________________________________________________________________
Ingredienser:
Ca 16 dl vetemjöl
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
½ msk stött kardemumma
150 g smör
150 g kesella
5 dl mjölk
1 ägg
1 pkt jäst för söta degar
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
½ msk stött kardemumma
150 g smör
150 g kesella
5 dl mjölk
1 ägg
Fyllning:
Bregott
Socker
Gör så här: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma. Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg. Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.
Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.
Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.
Kommentarer
Postat av: Anonym
https://m.youtube.com/watch?v=9u3y5fmoAvA
Postat av: Lejla
Var är du?! Saknar dina inlägg! Hoppas allt är väl! stor kram
Postat av: Anonym
Saknar uppdatering på din fina blogg
Postat av: Carina.
God Jul.
Postat av: Karin / bevemyrs blogg
Tack <3
Postat av: Anna-Karin S
God fortsättning på det nya året!
Saknar dig i bloggvärlden. Du har en av de finaste (och godaste)bloggarna!
Må så gott!
Trackback