Mammas gädda i saltlag

(null)

Foto: Karin / Bevemyrs blogg

Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott! Saftig och smakrik!👌🏻

Ingredienser:
1 gädda, ca 1 kg
9 dl vatten
1 dl salt
Dillkronor, ca 10-15 st
Smör

Gör så här; Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen. Låt stå svalt i ca 3-4 timmar. Fyll gäddan med dill och citronpeppar.  Smörj en aluminiumfolie med smör, lägg dit fisken, klicka på smör och slut folien tätt. Sätt in i ugnen och griljera i 125 grader i drygt 1 timme.  Red spadet med mjöl, smaka av med citronsaft och dill. Salta om det behövs. Servera med kokt potatis. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen