Saffranspannkaka, Burs kafé på Gotland
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Burs kafé i Ganbjenne, Burs är kanske inte lika mysigt som Prästgårdskaféet jag skrev om tidigare men värt ett besök ändå. Väldigt trevlig cafépersonal och det serveras en gudomligt god saffranspankaka. Helt klart den godaste jag smakat!! Receptet kommer här:
Ingredienser:
1 1/2 liter mjölk
2 dl risgryn, runda
1 msk strösocker
4 ägg
3 dl gräddmjölk
1 tsk salt
2 påsar saffran
1 krm kardemumma
1 dl russin
1 1/2 dl hackad mandel
Gör så här:
Koka en lös risgrynsgröt. Rör ihop äggen och gräddmjölken. Vispa i resten av ingredienserna och häll upp en en välsmord långpanna. Grädda i 25 minuter i 175-200 grader. Pannkakan ska ungefär vara 2 cm tjock. Servera med sylt och grädde.
Att titta på fornminnen är ju ett måste när man är på Gotland. Här en imponerande skeppssättning!
Att tälta är skönt om man vill vara nära naturen och lite för sig själv. Det är inte jättesvårt att hitta fina vildcampingställen! Här är ett på Fårö!
Ett till!! Måste avslöja....jag gillar ju att sova bekvämt så liggunderlagen lämnas ofta hemma och tjocka skumgummimadrasser får följa med i takboxarna i stället. Gott sover man!!!=)
Kommentarer
Postat av: Eva i Burs
Hej! Så kul att du skriver om min saffranspannkaka!
Den finns med i boken kaféer på Gotland också.
Men det heter Burs Gajbjenne där Burs Kafé, Bar & Matsal ligger.
Iår 2009 har vi öppnat ett Fröjel Kafé, Bar & Matsal också där det finns saffranspannkaka!
Bästa hälsningar / Eva i Burs
Trackback