Ansjovispaj

Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag gillar verkligen ansjovis och då är den här pajen en riktig fullträff. Perfekt att äta som lite lättare lunch eller kvällsrätt.
Ingredienser:
4 medelstora skivade gula eller röda lökar
2 msk margarin eller smör
1 burk, ca 125 gr ansjovisfilé
3 dl riven ost, gärna lagrad
3 ägg
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
Gör så här: Klä en form med pajdeg, jag brukar använda färdig smördeg, förgrädda tills degen fått fin färg. Skiva löken, fräs den mjuk i margarin på svag värme, den ska inte få färg, häll på lite vatten om du besväras av löklukten. skär ansjovisen i bitar, blanda ner dem tillsammans med spadet i löken. Lägg lökblandningen i pajskalet. Strö över osten. Vispa samman ägg, grädde och salt och häll det i pajformen.  Grädda pajen i 35-40 minuter tills äggsmeten stelnat. Servera gärna med sallad, gräddfil och citron. Kan ätas både varm och kall. Jag tycker pajen smakar bäst när den fått stå en dag eller så.

Kommentarer
Postat av: Johanna S

kanske något för midsommar! Ser - som allt mat i din blogg - hur som helst väldigt aptitligt ut på bild.

(apaptitligt?)

/J

2009-06-05 @ 18:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen