Nötkolapaj
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1067987/images/2009/notkolapaj10_61892142.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1067987/images/2009/notkolapaj3_61870486.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1067987/images/2009/notkolapaj5_61870520.jpg)
Foto: Karin / bevemyrs blogg
Jag är helt, totalt och fullständigt såld när det gäller nötkolapajer. Är en väldigt förtappad själ i det sammanhanget. Kan utan minsta tvekan proppa i mig en hel själv=)
Det finns flera bra recept på den här läckra bakverksvarianten, här är ett:
Botten:
100 g smör
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
Fyllning:
2 st ägg
1,5 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
3 krm salt
100 g smör,smält
Gör så här: Hacka ihop mjöl, smör, socker och äggula. Spar vitan att pensla med. Arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock och tryck ut resten i en pajform. Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter. Värm ugnen till 175°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Vispa ägg, socker, sirap, vaniljsocker och salt pösigt. Vispa i smöret. Grovhacka nötterna och lägg dem i pajformen. Häll i smeten, lägg på locket och pensla med äggvita. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Mmmmmm....Man sitter ju och dreglar över tangentbordet!!! MÅSTE testas! Hos oss bakades det saffransbullar (recept från Dansukker), blev ok, men maken mummlade nåt om att han saknade mandelmassa(!?) samt pepparkakor batch #1. De lär ta slut nästa helg, så det lär bli ett par bak till framöver...;-)))
Verkar hur gott som helst!!
Det där ser ju hur gott ut som helst!
vare denna jag skulle komentera igen?
Asså din blogg tar döden på mig. På ett bra sätt alltså.
Keep it up!! :)
Ser helt underbar ut. Den här ska vi nog ta och göra i helgen!