Thaikyckling





Foto: Karin / bevemyrs blogg

Jag är som sagt en riktig sucker för asieninspierad mat. Bra många år gick jag till Thairestaurangen på ströget enbart för att äta en gudomligt god gryta som serverades där. Det tog ett bra tag innan jag klurade ut vad det var för smaksättare i grytan som gjorde den så himla god. Hemligheten var röd currypasta och här kommer receptet på en väldigt snarlik gryta som den på ströget. Superenkel att göra! Laga och NJUT!!!

Ingredienser:
4
st kycklingbröst
3 3 dl kokosmjölk
1 1 pkt wokgrönsaker
1 1 tsk ingefära
1 1 msk röd currypasta
1 1 st lime
matolja
2 2 dl basmatiris

Gör så här: Koka upp riset i dubbel mängd lättsaltat vatten. Sänk värmen och låt småkoka under lock i cirka 15-20 minuter. Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna med lite olja. Slå på kokosmjölken och lägg i grönsakerna, ingefäran och currypastan. Pressa i limesaft och koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt på slutet. Servera med nykokt ris.


Kommentarer
Postat av: Jerka

Det där ser verkligen jättegott ut!! Speciellt så här efter jobbet när man sitter med en svettig ostmacka! =)



Kramar!!

2009-09-26 @ 03:55:41
Postat av: Karin

Yepp, minst lika gott som det ser ut!=) Stackare, knapra i sig en ynklig ostmacka efter att ha jobbat duktigt hela natten=) Kram!!

2009-09-26 @ 16:26:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen