Fiskgulasch


Foto: Karin / bevemyrs blogg

Förra helgen var jag på loppmarknad och träffade en vän. Vi kom att prata om mat och Magnus berättade om sin goda fiskgulasch som han brukade göra. "Du vet man gör som en vanlig gulasch fast man har i fisk istället!"! Det lät ovanligt mustigt och gott men med tanke på att gulasch kan göras på precis hur många sätt som helst så bad jag om ett mer handfast recept. Det fick jag, provlagade och precis som utlovat var det en riktigt god soppa!!!

Så helt oredigerat:) här är receptet på Magnus fiskgulasch...varsågoda!!

Tittar ni in på bevemyrs i morgon får ni träffa mig, Maja och en cheesecakeinspirerad äppelkaka:)
_________________________________________________________________________________


Ingredienser:

torsk eller sej
3-4 tetror passerade tomater
3 paprikor i olika färger
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
5-6 potatisar
smör
paprikapulver
kummin
cayennepeppar
salt
vatten att späda med
socker

Gör så här: En rejäl klick smör i en tjockbottnad gryta, fem sex matskedar paprikapulver, låt det steka ett tag, då ger kryddan mer smak. Sen i med 3-4 tetror med passerade tomater, späd med vatten till önskad mängd soppa, i med kummin, ganska mycket tills man får den karaktäristiska Gulaschssmaken. Lite Cayennepepper om man vill ha lite sting. pressa i vitlök. 3 paprikor, gärna alla färgerna, blir snyggt då. Hacka ner dessa i lagom tuggbitar lägg i grytan. En hackad gul lök går i samtidigt. Sen i med tärnad potatis 5-6 st kanske, koka till potatisen är mjuk, sista fem minuterna ska fisken vara med torsk eller sej, fisken ska vara skuren i lagom ätbitar. Obs låt ej fisken gå med för länge, ska nästan vara rå i mitten. ( vi svenskar har ju svart bälte i att överkoka/laga fisk, usch för det!) Smaka av med salt och lite socker.Servera med ett gott lantbröd o kanske en klick Cream fraiche.

Kommentarer
Postat av: Jerka

En verklig fröjd för ögat! Ser både stärkande och het ut i hela sin färgsprakande presentation!



Jag är ju lite svår med nya vanor som du vet, gulasch SKA ju innehålla kött!! Men jag lovar att testa för din skull!



Kramar!!

2010-04-18 @ 16:20:52
Postat av: Karin / bevemyrs blogg

"Jerker"

Haha!!! Ja, tänk vad man kan påverka folk!=) Du får väl tacka Magnus nästa gång han kommer in till jobbet också...för att han vidgar dina vyer och så!;) Kram!!

2010-04-18 @ 16:44:15
Postat av: Sussie

Jag tycker jättemycket om soppor av olika slag, nya recept är alltid välkomna!

2010-04-18 @ 18:01:29
Postat av: Saras Inredning

Ååh det där såg supersmarrigt ut. Och jättefina bilder :)



Kramkram och tack för recepten!

//Sara

2010-04-18 @ 20:59:53
URL: http://katterochpasta.blogg.se/
Postat av: passionforbaking

Så flink du er det ser kjempegodt ut.

2010-04-20 @ 17:05:31
URL: http://www.passion4baking.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

bloglovin

Matbloggstoppen